Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Satakunnan vuoden yrittäjä Juuso Perkola Kuva: Tuomas Tiainen
9.11.2022 klo 17:45
Uutinen

Satakunnan vuoden yrittäjä löytyy Säkylästä – Kuljetus Perkola Oy:n Juuso Perkola

Satakunnan vuoden yrittäjän yritys on tehnyt vahvaa kasvua kuljetusalaan kohdistuneista haasteista huolimatta. Satakunnan vuoden 2022 yrittäjänä palkittiin Juuso Perkola Kuljetus-Perkola Oy:sta Säkylästä. Katso video vuoden yrittäjästä!

Kuljetus-Perkolan historia kuljetusalalla ulottuu jopa 1940-luvulle. Kyseessä onkin jo kolmannen polven kuljetusalan yritys. Kun kotipaikka on Säkylä, on helppoa arvata, että sokerilla on oma osansa yrityksen historiaa. Kuljetustoiminta onkin alkanut sokerikuljetuksilla yli 30 vuotta sitten, mutta tänä päivänä Kuljetus-Perkola Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia logistiikkapalveluita sekä monipuolisia varastointipalveluja.

Yrityksen kalustolla kuljetetaan elintarviketeollisuuden tuotteita eri muodoissaan kuten raaka-aineita ja valmiita tuotteita, rakennusteollisuuden tuotteita sekä muita tavarakuljetuksia miljoonia kilometrejä vuosittain. Yrityksessä on töissä 78 kuljetusalan ammattilaista.

– Kuljetus-Perkolan tulosrakenne on pitkäjänteinen ja kestävä suhdanteista huolimatta. Alan kehitys huomioiden liikevaihto on kasvanut vahvasti. Sen taustalla on huippuluokkaa oleva kuljetusalan osaaminen sekä myös vahvan brändin rakentaminen. Myös innovatiivisuus ja investointihalukkuus ovat vahvistaneet yrityksen asemaa, Markku Kivinen nostaa esiin palkitsemisperusteluista.

Kuljetus-Perkolan liikevaihto on noussut vuoden 2017 6,7 miljoonasta eurosta 12,2 miljoonaan euroon (6/2022). Liikevoitto oli kesällä päättyneellä tilikaudella 892 000 € (6/2022). Investoinneista ja kasvuhalukkuudesta on nostettava esiin vuonna 2019 tehty yritysosto, uuden, 6000 neliömetrin ja 48000 kuutiometrin logistiikkaterminaalin avaaminen Säkylään vuonna 2020 ja korjaamo sekä pesulatoimintojen uudistaminen vuonna 2022.

– Yrittäjien ja koko yrityksen kuljetusalan osaaminen sekä monipuoliset logistiikka- ja varastointipalvelut sekä laaja asiakaskunta rakentavat hyvää pohjaa myös tulevaisuudelle. Myös Juuson osallistuminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kuljetusalan puolesta tukee yrityksen toimintaedellytyksiä, Markku Kivinen jatkaa.