7.8.2017 klo 10:30
Uutinen

Savon Yrittäjät auttaa digipudonneita

Savon Yrittäjien YOM-hankkeen koulutuksissa on syksyllä entistä enemmän tarjontaa sekä digitalisuuteen perehtyneille että sitä aloitteleville.

– Järjestämme Kuopiossa syksyllä mm. kuusi maksutonta digi-iltaa*, jotka varmasti avaavat digitaalisuuden maailmaa myös niille, joille se on aivan vierasta, kertoo hankkeen projektipäällikkö Mia Hakulinen Savon Yrittäjistä.

Digi-iltoihin on ilmoittautunut jo kymmeniä yrittäjiä, eli kysyntää on. Kannattaa siis ilmoittautua hyvissä ajoin, että pääsee mukaan, Hakulinen jatkaa.

Yritysten digiherätykselle tarvetta

Yritysten digitalisaatiota edistäville koulutuksille on tarvetta myös Googlen, Vainu.io Software Oy:n ja Suomen Yrittäjien tekemän selvityksen mukaan. Pk-yritysten kotisivujen toiminnallisuuksia ja online-markkinointiviestintäponnisteluja selvittänyt kartoitus jaotteli pk-yritykset neljään luokkaan: digi-pudonneet, digi-eksyneet, digi-mainostajat ja digi-voittajat. Alimpaan luokkaan kuuluu 35 prosenttia pk-yrityksistä, eli heillä ei ole ollenkaan verkkoläsnäoloa – ei edes Facebook-sivua.

Digi-eksyneillä on staattinen verkkosivu, mutta he eivät tavoittele asiakkaita aktiivisesti verkossa. Tähän ryhmään kuuluu 79 prosenttia pk-yrityksistä. Digi-mainostajia, eli sellaisia yrityksiä, jotka tavoittelevat uusia ja nykyisiä asiakkaita aktiivisesti verkkoympäristössä, on vain 14 prosenttia pk-kentästä.

-Nämä ovat hälyttäviä lukuja ja haluamme auttaa pohjoissavolaisia yrityksiä kehittymään asiassa. Nyt ei ole rahakaan ratkaisevassa asemassa, kun tilaisuudet ovat maksuttomia, Hakulinen muistuttaa.

Savon Yrittäjien YOM-hankkeen digitalisaatiota edistäviin koulutuksiin on reilun vuoden ajan osallistunut lähes 650 yritystä ympäri Pohjois-Savoa. Etenkin digimarkkinointi ja sosiaalinen media kiinnostavat yrityksiä, ja näihin teemoihin satsaamme koulutusten osalta myös tänä syksynä, Hakulinen kertoo.

*Maksuttomat digikoulutusillat:
Ke 23.8. klo 16-19 Somekanavat haltuun
Ke 30.8. klo 16-19 Parempaa bisnestä virtuaalitodellisuuden avulla
Ke 6.9. klo 16-19 Toimiva videoneuvottelu
Ke 13.9. klo 16-19 PK-yrityksen talouden digiaika
Ke 20.9. klo 16-19 Suunnitelmallinen markkinointi luo kilpailuetua
Ke 27.9. klo 16-19 Älä jää odottamaan sakkoja, vaan huomioi uusi tietosuoja-asetus ja sen vaikutukset kaikkiin yrityksiin

Savon Yrittäjien muuhun digikoulutustarjontaan voi tutustua täällä.

Lisätietoja:
Savon Yrittäjät, Yritys oppii ja menestyy (YOM) -hanke
Mia Hakulinen, projektipäällikkö
p. 044 368 0508, mia.hakulinen(at)yrittajat.fi