Fadumo Ali on Suomen Yrittäjien maahanmuuttajataustaisten yrittäjänaisten mentorointiohjelman keulakuva.
10.10.2023 klo 14:37
Uutinen

She’s got this mentoroi maahanmuuttajataustaisia yrittäjänaisia – Haussa myös mentoreita

Suomen Yrittäjät aloittaa mentorointiohjelman maahanmuuttajataustaisille yrittäjänaisille.

Yritysten perustamis- ja käynnistysvaiheissa on saatavilla hyvin tukitoimia, mutta kasvuun ja laajentamiseen ei vielä riittävästi. Tilastojen mukaan naisyrittäjät tienaavat vähemmän ja yritysten liikevaihdot ovat merkittävästi pienempiä. Maahanmuuttajataustaisten naisyrittäjien kohdalla ero on vielä suurempi.

– Tästä syystä Suomen Yrittäjät käynnistää tänä syksynä mentorointiohjelman maahanmuuttajataustaisille yrittäjänaisille. Mentorointiohjelman tavoitteena on lisätä yritystoiminnan kannattavuutta, kasvua ja työllistävyyttä sekä kasvattaa yrittäjien strategista osaamista ja verkostoja, sanoo hankekoordinaattori Marika Peltoniemi Suomen Yrittäjistä.

Haku She’s got this -mentorointiohjelmaan on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 7. marraskuuta saakka. Mentorointiohjelma käynnistyy marraskuun puolivälissä ja kestää puoli vuotta.

Voit hakea mukaan mentorointiohjelmaan tästä.

Lisätietoa ohjelmasta löytyy englanniksi tästä.

Mentorointiohjelman keulakuva on Fadumo Ali. Hän perusti vuonna 2020 perusti sote-alan yrityksen Hoiwa Oy:n, jotta pystyisi tarjoamaan työpaikan, jossa asiat olisivat paremmin kuin alalla muutoin.

Lue Fadumo Alin yrittäjätarina tästä.

Myös mentoreita haussa

Oletko sinäkin saanut jossain vaiheessa uraasi apua ja hyviä vinkkejä, miten kasvattaa liiketoimintaa tai miten edetä urallasi? Tai olisitko kaivannut niitä? Maahanmuuttajataustaisten yrittäjänaisten mentorointiohjelmaan etsitään myös mentoreita.

Voit hakea mentoriksi tästä.

Kokenut mentori tarjoaa osaamisensa, verkostonsa ja henkisen tukensa maahanmuuttajayrittäjän liiketoiminnan kehittämisen tueksi. Mentorointi antaa myös mentoreille mahdollisuuden kehittymiseen, sillä ohjaamalla muita voi syventää omaa ymmärrystään ja taitojaan.

Mentori ja mentoroitava tapaavat kuukausittain mentorointiohjelman ollessa käynnissä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus