21.11.2019 klo 07:59
Uutinen

Simola yrittäjien ruoriin Lammilla

Lammin Yrittäjät saivat puheenjohtajakseen nuoren konkarin sekä kolme uutta hallituksen jäsentä. Yrittäjäyhdistys on yksi Hämeenlinnassa toimivista viidestä paikallisyhdistyksestä. Reilusti yli sadan jäsenyrityksen mandaatilla se on pitäjän merkittävin elinvoimaan vaikuttava taho.

Lammin Yrittäjien hallitus uudistui vuosikokouksessa. Päivi Kankaanmäki väistyy puheenjohtajan paikalta vuoden lopussa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Lari Simola, Kolarikorjaamo L. Simola Oy:stä. Simola on 36 vuoden ikäinen ja täyttää vielä nuoren yrittäjän kriteerit. Siitä huolimatta hän on jo konkari Lammin Yrittäjien hallituksessa. Neljätoista vuotta yrittäjänä toiminut Simola on toiminut paikallisyhdistyksen hallituksessa jo toistakymmentä vuotta.

Kirkas tavoite

Uusi puheenjohtaja näkee yrittäjäyhdistyksellä selkeän tehtävän.

– Emme halua, että Lammin elinvoima säilyy, haluamme että se kohentuu. Tämä onnistuu hyvällä yhteistyöllä, jota odotamme jatkuvan Hämeenlinnan kaupungin luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden kanssa, vuoden alussa aloittava puheenjohtaja Simola painottaa.

Simolan mielestä vastuu elinvoiman kehittämisestä ei ole vain kaupungilla, vaan vastuuta jaetaan myös kuluttajille ja yrittäjille.

– Käyttämällä paikallisia palveluita, me myös turvaamme ne. Seuraavan kerran kun suuntaamme naapuripitäjiin asioimaan, voisimme pysähtyä pohtimaan kannattaako ajomatka. Paikallisen yrityksen käyttäminen ei turvaa vaan palveluita vaan on myös ilmastoteko, Simola vinkkaa.

Puheenjohtajan lisäksi hallitus sai kolme uutta jäsentä. Ensimmäistä hallituskautta aloittavat Harri Äijälä Hämeen VuokraViihde, Maarit Vuoritie Graafinen suunnittelutoimisto Maarit Vuoritie, Marjut Marttila Marttilan tila.

Hallituksessa jatkavat Hanna Vuorinen Parturi-kampaamo Jade, Jyrki Hasila HeVi Hasila, Päivi Kankaanmäki Terveysräätäli ja Elina Nieminen Heinolan Yrityssuunnittelu oy.