Juha Myllymaan paja on vähän erilainen. Asiakkaat pääsevät halutessaan keskustelemaan ja näkemään, mitä käytännössä omalle pyörälle tehdään.

Some ja suosittelu vetää asiakkaat hämäläiselle pajalle

Motoristien someryhmissä BMW-kirjainyhdistelmän jälkeen törmää usein hämeenlinnalaiseen yrittäjän Juha Myllymaan nimeen. Ne ovat kokemuksia ja tarinoita, jotka tuovat asiakkaita yritykselle, mutta siinä sivussa hyvää myös lähialueelle.

Rento tervehdys kuuluu pukille nostetun moottoripyörän takaa. Yrittäjä Juha Myllymaasta ei ensi näkemältä uskoisi, että takana on lähes 40 vuotta työuraa omissa nimissä. Hämeenlinnassa Mäkelän teollisuusalueella sijaitsevan pajan tunnelmaa täydentää sen eteläeurooppalainen nimi DI Vendere, joka viittaa yritystoiminnan ytimeen; myymiseen. Tosin motoristien suussa liike kulkee lähinnä yrittäjän sukunimellä, ja myynnistä huolehtivat hyvä palvelu sekä asiakkaiden suosittelu sosiaalisessa mediassa.

Yritys huoltaa ja korjaa BMW-merkkisiä moottoripyöriä. Keskittyminen yhteen merkkiin lisää asiakkaiden luottamusta, sillä erikoistuminen syventää asiantuntijuutta. Ja tämä tunnistetaan maakunnan rajojen ulkopuolella. Yhdeksän asiakasta kymmenestä tulee hämäläisten kontujen tuolta puolen.
– Suurin osa asiakkaista tulee muualta. Uudenmaan alueella ehkä eniten, mutta myös ympäröivistä kaupungeista: Tampereelta, Lahdesta ja Turusta. Jonkin verran myös Keski-Suomesta, Myllymaa toteaa.

Moottoripyöräily on pääsääntöisesti harrastus ja se näkyy pyörän omistajien valinnoissa. Harrastajille henkilökohtainen palvelu on tärkeää. Myllymaa on yksinyrittäjä ja tämä kääntyy palvelussa hänen eduksensa. Sama henkilö ottaa Bemarin vastaan, korjaa ja luovuttaa sen asiakkaalle.
– Moottoripyörään suhtaudutaan vähän eri lailla kuin muihin kulkuneuvoihin. Motoristi hakee asiantuntijaa kauempaakin.

Yrittäjän omat ajot ovat jääneet, omien sanojen mukaisesti, valitettavan vähäisiksi. Työn puolesta koeajolenkkejä tulee ajettua sitäkin enemmän. Ammattilainen toivoo kaikille motoristeille turvallisia kilometrejä ja muistuttaa tärkeästä asiasta.– Moottoripyöräilijän olisi hyvä omaksua ennakoiva ajotapa. Jokainen risteys, myös etuajo-oikeutetulla tiellä, on vaaran paikka, koska moottoripyörää ei huomata niin helposti, Juha Myllymaa muistuttaa.

Lue koko juttu 27.5. ilmestyvästä Hämeen Yrityssanomista. Lehti on luettavissa myös näköisjulkaisuna verkkosivuillamme.