23.3.2020 klo 13:07
Uutinen

Sosiaali- ja terveysalan yrittäjät palvelevat koronaviruksen aikana

Koronaviruksen aikana mm. perheet, ikäihmiset ja monisairaat tarvitsevat moninaista tukea arjen helpottamiseksi ja toimintakyvyn tueksi. Apua on tarjolla julkisen sektorin lisäksi joko palvelusetelin kautta tai suoraan yrityksiltä ostettuna.

Palvelusetelin myöntää omalla toimialueellaan Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote. Essoten palveluohjaajat arvioivat, onko asiakkaan tilanne sellainen, jossa setelin voi myöntää. Palveluseteli on mahdollista saada mm. sellaisessa tilanteessa, kun perhe- tai elämäntilanteessa on tapahtunut merkittävä muutos ja kotipalvelua tarvitaan avuksi. Kotipalvelu voi olla esimerkiksi siivousta, lasten hoitoa tai kasvatusta taikka asioidenhoitoa. Palveluseteli on mahdollista saada myös silloin, kun tarvitsee tilapäisesti apua mm. lääkehoitoon, hygieniaan tai kotisairaanhoitoon kotiutustilanteissa.

Palveluseteli on käytössä Essoten alueella 13:ssa eri palvelukokonaisuudessa ja palveluntuottajia on kymmeniä. Jos tarvitset tai läheisesi tarvitsee apua kotiin, soita Essoten palveluneuvoon 015 211 557 klo 8-16. Jos olet oikeutettu palveluseteliin, palvelua tuottavat yritykset löytyvät osoitteesta www.palse.fi .

Essote kuntayhtymä ja Etelä-Savon Yrittäjät kannustavat kuntalaisia käyttämään sote-palveluja myös suoraan yrityksiltä ostettuna. Etelä-Savon jokaisessa kunnassa on yrityksiä, jotka tuottavat palvelua mm. siivoukseen, kodinhoitotöihin sekä yleisemmin ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemiseksi.

Lisäksi löytyy myös yrityksiä, jotka tuottavat kotisairaanhoidon palveluja. Yrityksiä toimialoittain ja alueittain voi hakea osoitteesta www.synergia.yrittajat.fi .

Lisätiedot_
Niina Helminen ,kehittämispäällikkö, Essote p. 044 7944 002 niina.helminen@essote.fi
Niina Kuuva, aluejohtaja, Etelä-Savon Yrittäjät p. 040 731 1686 niina.kuuva@yrittajat.fi