6.5.2020 klo 13:22
Uutinen

Starttirahasta on nyt iloa pidemmäksi aikaa – Muutos voimassa ensi vuoden kesään

Starttirahan enimmäiskestoa on pidennetty toukokuun 1. päivästä alkaen.

Valtioneuvosto antoi 23. huhtikuuta eduskunnalle hallituksen esityksen, jonka mukaan starttirahan enimmäiskestoa pidennetään. Muutos astui voimaan toukokuun 1. päivänä.

Starttirahan enimmäiskestoa pidennettiin 12 kuukaudesta 18 kuukauteen. Muutoksella on haluttu turvata starttirahaa saavien yrittäjien mahdollisuus yritystoiminnan käynnistämiseen COVID-19-pandemiasta huolimatta. Muutos on voimassa 30.6.2021 asti. Uusyrityskeskukset ja Suomen Yrittäjät pitävät muutosta tärkeänä kädenojennuksena yrittäjyyttä kohtaan haasteellisessa tilanteessa.

Starttirahaa saava yrittäjä ei ole oikeutettu työttömyysetuuteen, kuten muut yrittäjät koronavirusepidemiasta johtuvan poikkeustilanteen aikana. Yrittäjän toimeentuloa turvataan starttirahalla, vaikka yrittäjä ei voisi tilapäisesti harjoittaa toimintaa ja yrityksessä tehtävän työn määrä olisi vähentynyt.

Starttirahaa saavan yrittäjän tilannetta helpottaa se, että starttirahaa maksetaan myös niiltä päiviltä, jolloin yrittäjä ei työskentele yrityksessään koronan myötä vähentyneen kysynnän takia. Maksumuutosta sovelletaan starttirahaan, joka maksetaan 16.3. – 30.6.2020 väliseltä ajalta. KEHA-keskus tiedottaa muutoksesta starttirahaa saaville yrittäjille.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi