30.11.2017 klo 11:04
Uutinen

Startup-keskittymä Maria 01 kehittyy maailmanluokan kampusalueeksi – Haussa innovatiisia toteuttajia

Helsingin ytimessä, entisissä Marian sairaalan tiloissa toimiva Maria 01 startup-keskus on ollut menestystarina: tulijoita on enemmän kuin sinne mahtuu ja alueella on jo 130 toimijaa ja 700 työpaikkaa. Nyt alueesta halutaan luoda Helsinkiin uniikki kampus, Campus Maria, jossa kohtaavat ideoitaan kehittävät startupit, suuryritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt ja tutkimus- ja kehitystoiminta.

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan Marian alue on strategisessa asemassa kaupungin kehittämisen kannalta.

”Helsingillä on imua startup-maailmassa. Startup-yrityksillä Helsingissä menee hyvin, ja teemme kaikkemme, jotta Helsinki olisi maailman parhaita paikkoja startup-toiminnalle ja houkutteleva osaamiskeskittymä yrityksille ja osaajille. Campus Maria on tässä tärkeä väline”, Vapaavuori sanoo.

Kampusalueelle haussa innovatiivisia toteuttajia

Uudelleen kaavoitettavalle maa-alueelle etsitään kunnianhimoista toteuttajaa tai toteuttajien yhteenliittymää. Valinnassa haetaan ennen kaikkea rohkeaa ja näkemyksellistä ideaa ja konseptia. Toteuttajat halutaan mukaan jo ennen kaavoituksen aloittamista, jolloin alue voidaan muovata idean mukaan – eikä mukauttaa ideaa kaavoituksen mukaan.

Projektipäällikkö Gunnar Suikki näkee, että Suomesta on puuttunut yksi selkeä paikka, jonne viedä esimerkiksi kansainvälisiä sijoittajia ja yrittäjiä tapaamaan suomalaisia kasvuyrityksiä ja samalla tarjota mahdollisuus lähteä rahoittamaan yritystoimintaa tai sijoittaa oma yritys alueelle.

”Kymmenen kilometrin säteeltä löytyvät Suomen tärkeimmät bisnesalueet, kuten Ruoholahti ja Keilaniemi sekä seitsemän yliopistoa ja korkeakoulua. Campus Maria on kaiken keskellä, kuin kaupungin elämää sykkivä sydän”, Suikki kuvaa.

Tieto uudesta Campus Mariasta julkistettiin startup-tapahtuma Slushin yhteydessä.

Lisätietoja:

Gunnar Suikki
Campus Maria / projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
Puh. +358 40 130 6278

www.campusmaria.fi

Sosiaalisessa mediassa

#campusmaria

Kuva: Gunnar Suikki / Helsingin kaupunki

Muita kiinnostavia aiheita