12.11.2022 klo 21:15
Uutinen

Stén & Co Nurmijärven Yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2022

Nurmijärven Yrittäjät on palkinnut Vuoden 2022 Yrittäjänä perheyritys Stén & Co Oy Ab:n. Palkinnon vastaanotti Yrittäjäjuhlassa lauantaina 12.11.2022 perheen puolesta toimitusjohtaja Jaakko Stén.

Stén & Co on terästukkuri, joka toimittaa asiakkailleen erilaisia erikoisteräksiä sekä sahaus- ja vesileikkauspalveluita.  Ilvesvuoren teräspalvelukeskus valmistui vuonna 2011. Teräspalvelukeskuksessa toimii myös yhtiön tytäryritys Kimet Oy, joka maahantuo ja myy ruostumattomia ja haponkestäviä teräksiä. Sténillä on lisäksi Muuramessa karkaisimo, joka tarjoaa lämpökäsittelypalveluita suomalaisella alihankintateollisuudelle.

Konsernin asiakaskunta koostuu pienistä pajoista suuriin konserneihin. Sténin tytäryhtiö Tallinnassa palvelee Baltian asiakkaita. Syksyllä 2022 yhtiö hankki Algol Technicsin metalliliiketoiminnan, mikä laajensi Stén & Co Oy Ab:n valikoimaa entisestään.

Jaakko Sténin johtama Stén & Co Oy Ab juhlii 90-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Yhtiön perusti 1932 Artur Stén, joka sai itävaltalaisen jaloterästehdas Gebr. Böhler & Co AG:n edustuksen Suomessa. Yhteistyö jatkuu tänäkin päivänä. Alkuvuosien valikoimaan kuuluneet työstökoneet ja työkalut ovat jääneet pois valikoimasta. 1980-luvulta alkaen yhtiössä on keskitytty selkeämmin työkaluteräksiin ja erikoisteräksiin. Samaan aikaan käynnistettiin lämpökäsittelyiden tarjoaminen Muuramessa.

Pienestä perheen toimentulon tuovasta yhtiöstä on kasvanut lähes 100 työntekijää työllistävä toimija. Toimitusjohtaja Jaakko Sténin mukaan yhtiö on kasvanut vahvasti viimeiset 10 vuotta. -Aiomme kasvaa myös tulevaisuudessa yritysostojen ja orgaanisen kasvun kautta. Nurmijärvi on tarjonnut hyvät kasvuolosuhteet konsernillemme, Stén kertoo.

Huomionarvoista Stén & Co Oy Ab:n toiminnassa on tavarantoimituksien lisäksi yhtiössä oleva vahva metallurgian osaaminen. Pyrimme olemaan mukana asiakkaiden projekteissa aina alkumetreiltä lähtien, jolloin asiakas saavuttaa kustannustehokkaimman lopputuloksen. Meillä on osaava ja sitoutunut henkilökunta, toteaa toimitusjohtaja Jaakko Stén ylpeänä. -Perheyhtiönä arvostamme henkilökuntamme pitkiä työsuhteita, hän jatkaa.

Stén & Co Oy Ab toimii terästeollisuuden alalla, mikä voidaan nähdä ilmastomuutoksen näkökulmasta negatiivisena. Yhtiön toimintaperiaatteisiin on jo vuosia kuulunut vastuullisuus kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa. Periaatteena on ollut jo pitkään valita ympäristöystävällisin vaihtoehto, mikäli se on toteutettavissa kohtuullisin kustannuksin.

Toimintamalli on konsernin perusarvoja ja se on linjassa perheyhtiön muiden arvojen kanssa. Konkreettisia toimia näkyy mm. Ilvesvuoressa, jossa toimistossa on maalämpö ja lähes kaikki trukit toimivat sähköllä. Muuramen tänä vuonna peruskorjattu ja laajennettu tuotantolaitos käyttää uusiutuvaa energiaa. Remontin yhteydessä on kiinnitetty erityistä huomiota tuotantoprosessissa syntyvän lämmön talteenottoon.

Nurmijärven Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö tiivistää palkitsemistoimikunnan puolesta valinnassa nostetun esille yrityksen toiminnan kehittämisen, kansainvälistymisen ja kannattavan liiketoiminnan lisäksi yhtiön toiminnassa näkyvän jatkuvuuden myös perheyhtiönä sekä pitkäaikaisen toiminnan Nurmijärvellä työnantajayrityksenä.

#vuodenyrittäjä2022