Puheenjohtaja Petri Salminen luovutti valtiovarainministeri Riikka Purralle Suomen Yrittäjien koostaman 130 purettavan normin listan.
28.11.2023 klo 11:08
Uutinen

Suomen Yrittäjät esittää hallitukselle 130 purettavaa normia – ”Yrittäjä on tässä asiassa kokemusasiantuntija”

Suomen Yrittäjät luovutti tiistaina valtiovarainministeri Riikka Purralle listan 130 purettavasta normista.

– Haluamme auttaa hallitusta saavuttamaan hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen purkaa 300 yrityksiä ja kansalaisia haittaavaa normia, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sanoo.   

Yrittäjien ehdotuksessa on listattu 130 käytännön toimenpidettä, jotka kohdistuvat kevyempään luvitukseen, pätevyysvaatimuksiin, viranomaistoimintaan, työmarkkinoihin ja yrittämisen esteisiin.  

– Hallituksen tavoite normien purkamisesta on hyvä, ja Yrittäjät haluaa olla avuksi. Kannustamme hallitusta rohkeasti viemään eteenpäin ehdotuksia, jotta suomalaiset yritykset voivat toimia tehokkaammin ja ilman tarpeetonta byrokratiaa, Salminen sanoo.  

Valtiovarainministeri Riikka Purra oli tiistaina puhumassa Suomen Yrittäjien valtuuston kokouksessa, ja Yrittäjien norminpurkulista luovutettiin hänelle tässä yhteydessä.

Ehdotus sisältää yli 60 konkreettista normia, jotka on purettava paikallisen sopimisen tieltä. Paikallisen sopimisen mahdollisuuksien lisääminen on keskeistä, jotta yritykset voivat joustavasti sopeutua muuttuviin olosuhteisiin ja kilpailla maailmanlaajuisesti.  

Koko listan purettavista normeista voit lukea täällä.

Suomen Yrittäjät pyytää edelleen yrittäjiltä ehdotuksia purettavista normeista.   

– Yrittäjä on tässä asiassa kokemusasiantuntija. Toivomme lisää ehdotuksia, jotta voimme välittää niitä eteenpäin hallituksen harkintaan, puheenjohtaja Salminen kannustaa.  

Ehdotuksia purettavista normeista voi jättää täällä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus