28.10.2020 klo 07:26
Uutinen

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtaja valaa uskoa parempaan: ”Nyt tarvitaan yrittäjän ymmärrystä”

Yrittäjän podcastin uusimmassa jaksossa kuullaan yrittäjäjärjestön tuoreen puheenjohtajan näkemyksiä koronakriisin hoitamiseen ja siitä selviämiseen.

Yrittäjän podcastin uusimman jakson vieraana on Suomen Yrittäjien tuore puheenjohtaja Petri Salminen. Hänet valittiin kaksivuotiskaudelle tiukan vaalikamppailun jälkeen.

Salminen näkee yrittäjäjärjestön tehtävän korostuvan entisestään koronakriisin aikana.

– Meillä on kaksi ensiarvoisen tärkeää tehtävää. Terveellä pohjalla olevia yrityksiä pitää tukea niin, että ne selviävät siihen asti, kunnes bisneksellä on paremmat näkymät. Toinen tehtävämme on tukea yrittäjiä ja toisaalta sitä, että he voivat huolehtia omasta henkilöstöstään. Tämä määrittelee pitkälti sen, miten yhteiskunta pärjää koronakriisin hoitamisessa. Tässä tilanteessa tarvitaan ymmärrystä siitä, mitä yrittäjä kokee, kun ei ole luottamusta tulevaisuuteen.

Tuore puheenjohtaja uskoo kaikesta huolimatta uuteen nousuun.

– Nyt olemme vielä akuutissa kriisivaiheessa. Olen optimistinen tilanteen paranemisesta, kuten yrittäjän kuuluu ollakin. Vaikka yrittäjäjärjestö suhtautuu kriittisesti yritystukiin normaalioloissa, nyt tuet ovat tarpeellisia. Kun asiakkaat alkavat taas liikkua, silloin olisi syytä olla toimivia yrityksiä. Pahinta olisi menettää perusterveitä yrityksiä tässä akuutissa kriisivaiheessa. Kun markkinat alkavat avautua, toivon mukaan ne otetaan haltuun suomalaisten yritysten toimesta.

Salminen lupaa tuoda mukanaan tuoretta ajattelua järjestötoimintaan.

– Tuon mukanani oman sukupolveni tavan ajatella yrittäjyydestä. Toivottavasti tuon samaistuttavan persoonan myös uudelle yrittäjäpolvelle. Järjestön sisällä oleva halu uudistua tulee toivottavasti kauttani näkyväksi.

Kuuntele Salmisen koko haastattelu Yrittäjän podcastin jaksosta!

toimitus (at) yrittajat.fi