Minna Nissilä, Petra Pulkkinen ja Jarmo Laukkanen.
24.10.2022 klo 08:02
Uutinen

Suomen Yrittäjien valtuustoon kaksi edustajaa Hämeestä

Suomen Yrittäjien Tampereella 22.10. järjestetyssä liittokokouksessa valittiin uusi luottamusjohto. Hämeen Yrittäjien edustajista valtuustoon valittiin Janne Lintukorpi Tammelasta (varajäseneksi Minna Nissilä Tammelasta) ja Petra Pulkkinen Janakkalasta (varajäseneksi Jarmo Laukkanen Lopelta). Keskusjärjestön puheenjohtajana jatkaa Petri Salminen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Jyrki Hakkarainen Varsinais-Suomesta ja Jenni Parpala Vaasasta.

Suomen Yrittäjien ylin päättävä elin on liittokokous. Se kokoontuu joka toinen vuosi. Liittokokousten välillä ylintä päätösvaltaa käyttää Suomen Yrittäjien valtuusto, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Noin kerran kuukaudessa kokoontuva hallitus johtaa Suomen Yrittäjien vaikuttamista. Hallituksen työtä tukevat valiokunnat, verkostot ja työmarkkinavaltuuskunta.

Suomen Yrittäjät ry:n toimintaa ohjaavat yhdistyksen säännöt. Aluejärjestöt, toimialajärjestöt ja paikallisyhdistykset noudattavat omia sääntöjään.

”Seuraavan hallituksen sopeutettava 700–800 miljoonaa vuodessa”

Liittokokous edellytti, että Suomen seuraavan hallituksen on aloitettava välittömästi toimet julkisen talouden vakauttamiseksi. Tämä tarkoittaa ohjelmaa kestävän talouskasvun vauhdittamiseksi valtion ja erityisesti kuntien ja hyvinvointialueiden menojen sopeuttamista tuloihin ja kansantalouden kantokykyyn.​

– Seuraavan hallituksen on aloitettava julkisen talouden vakauttaminen 700–800 miljoonan euron vuotuisella sopeutuksella, liittokokouskannanotossa todetaan.
– Mitä enemmän velkaannumme, sitä vähemmän on liikkumavaraa ja mahdollisuuksia alentaa työn ja yrittämisen verotusta. Mitä korkeampi julkinen velka meillä on, sitä suurempi osa verovaroista menee velan hoitoon.

Viikonlopun aikana median vapaaseen käyttöön julkistetaan kuvia. Suora osoite kuviin liittokokouksessa ja yrittäjäpäivistä: yrittajapaivat.kuvat.fi 

Lue Suomen Yrittäjien liittokokouksen kannanotto kokonaisuudessaan tästä.