27.9.2021 klo 12:57
Uutinen

TAD on täällä taas

Tampereen lokakuu käynnistyy designin ja arkkitehtuurin merkeissä, kiitos lokakuun 1.-8. päivä järjestettävän Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon eli tuttavallisemmin ja kansainvälisemmin TAD weekin.

Nyt jo 14. kertaa järjestettävä TAD week on valtakunnallisesti vakiintunut tapahtumakokonaisuus, joka on suunnattu luovien alojen ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta myös kaikille muotoilusta, arkkitehtuurista ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneille. Tämän vuotisen TAD weekin teemana on hyvinvointi, jotka käsitellään koko viikon aikana laajasti niin arkkitehtuurin kun muotoilunkin näkökulmasta.

– Teema kannustaa keskusteluun ja pohdiskeluun siitä, mikä tuo meille turvaa, hyvinvointia ja iloa. Miten suunnittelija voi parantaa meidän elämänlaatuamme, ja mikä saa meidät voimaan hyvin?, TAD weekin kotisivuilla listataan.

Liki 30 tapahtumaa

Viikon aikana kaupungissa onkin tarjolla kosolti työpajoja, seminaareja, näytöksiä sekä näyttelyitä, joista enemmistö on täysin maksuttomia ja kaikille avoimia. Kaikkiaan viikon aikana kaupungissa eri tapahtumia ja näyttelyitä on liki 30. Heti tilaisuuden avauspäivänä perjantaina 1. lokakuuta on ohjelmassa Arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen valtakunnallinen A&DO-seminaari, missä perehdytään arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen uusimpiin kokeiluihin. Maailman arkkitehtuuripäivänä 4.10. järjestettävässä Tampereen arkkitehtuuripolitiikka -työpajassa kehitetään Tampereen arkkitehtuuriohjelman sisältöä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Tapahtumaviikko on suunnattu luovien alojen ammattilaisille ja opiskelijoille, mutta myös kaikille muotoilusta, arkkitehtuurista ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneille.

Tiistaina ovat ovet auki

Tiistaina 5. lokakuuta on ohjelmassa TAD weekin Open Studios -päivä, joka avaa ovet luovan työn toimistoihin ja päästää kaupunkilaiset tutustumaan työtilojen takahuoneisiin. Päivän aikana kiinnostuneet pääsevät tutustumaan esimerkiksi graafikoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden, arkkitehtien ja muiden luovien alojen ammattilaisten työskentelyyn. Päivään osallistuvat Open Studios -kohteet löytyvät tämän jutun lopusta löytyvästä nettiosoitteesta.

TAD week huipentuu perjantaina 8.10. Architecture and Cities in Transition -seminaariin, jossa on nähty joka vuosi kansainvälisiä arkkitehtuurin huippunimiä sekä suomalaisia vaikuttajia. Tämän vuoden ACT-seminaarin keynote-esiintyjinä nähdään Fred London (JTP architects), “Healthy Placemaking” -kirjan kirjoittaja sekä Thomas Fagernes (Nordic Office for Architecture).

TAD week 2021 ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa www.tadweek.com.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 21.9.2021

Muita kiinnostavia aiheita