Tapahtumateollisuuden mielenilmaus syksyllä 2020.
3.1.2022 klo 08:57
Uutinen

Tapahtumatakuuta sai 466 yritystä – yhteensä 14 miljoonaa euroa

Tapahtumatakuuta haettiin määräaikaan eli elokuun loppuun mennessä 1156 tapahtumalle. Takuu myönnettiin 996 tapahtumalle. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan mennessä 601 kappaletta ja korvausta maksettiin 466 tapahtuma-alan yrittäjälle.

Valtiokonttori kertoo käsitelleensä kaikki tapahtumatakuun korvaushakemukset. Tapahtumatakuun korvaukset olivat haettavina Valtiokonttorista 15.9.–7.12.2021. Korvaus on tarkoitettu tapahtumille, jotka jouduttiin joko perumaan tai järjestämään pienempänä koronapandemiasta johtuvien viranomaispäätösten vuoksi.

Tapahtumatakuun haku oli kaksivaiheinen. Ensin tapahtumalle haettiin ennakollinen maksusitoumus, joka myönnettiin tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestäjä pystyi hakemaan korvauksia toteutuneista kustannuksista, jos tapahtuma jouduttiin perumaan tai järjestämään pienempänä.

Tapahtumatakuu koski vähintään 200 hengen yleisötapahtumia, jotka järjestettiin 1.6.–7.12.2021.

Lähde: Valtiokonttori

Musiikkifestivaaleja, konsertteja, näyttelyitä sekä taide- ja kulttuuritapahtumia

Tapahtumatakuuta haettiin määräaikaan eli elokuun loppuun mennessä 1156 tapahtumalle. Takuu myönnettiin 996 tapahtumalle. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan mennessä 601 kappaletta ja korvausta maksettiin 466 tapahtuma-alan yrittäjälle. Korvauksia on maksettu 31.12.21 mennessä yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Eniten korvauksia maksettiin Helsingin alueelle. Korvauksia maksettiin eniten musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille sekä taide- ja kulttuuritapahtumille. Tilastot maksetuista takuista päivittyvät osoitteeseen valtiokonttori.fi/tapahtumatakuu.

Viides kustannustukikierros haettavana nyt

Kustannustuesta alkoi 21.12. erityisesti tapahtuma-, matkailu- ja ravitsemisaloille suunnattu viides hakukierros. Sillä korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet viranomaisen asettamista koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista tukikaudella 1.6.–30.9.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika päättyy 18.2.2022. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta haekustannustukea.fi.

Työ- ja elinkeinomisteriö on myös alkanut valmistella tukea, jolla korvataan vuodenvaihteen sulkemisjaksojen menetyksiä. Tukimuoto on edelleen valmistelussa, ja sen etenemisestä tiedottaa Työ- ja elinkeinoministeriö .

Toimitus
Toimitus