2.8.2019 klo 10:11
Uutinen

Tarja Tornaeus Jaakko-yrittäjävaikuttajaksi

Anjalankosken Yrittäjien varapuheenjohtaja Jari Liikkanen ja Jaakoksi nimetty Tarja Tornaeus lupasivat tehdä Anjalankosken Yrittäjistä entistä houkuttelevamman yhdistyksen.

Jaakko-yrittäjävaikuttaja Tarja Tornaeus haluaa elävöittää Myllykoskea ja eteläistä Kouvolaa.
– Olihan se järkytys millainen entisestä vireästä kotipaikasta oli tullut. Päätimme Göranin kanssa tehdä asian eteen jotain. Muutimme pari vuotta sitten Myllykoskelle ja toimme mukanamme Reuna-kustantamon ja 30 000 kirjan varaston paikkakunnalle. Sitten syntyi kivijalkakauppa, kirjakahvila, galleria ja kesätapahtumiin soveltuva kirjahalli.

Tornaeus on toiminut viestintäalalla eri tehtävissä. Hän perusti ensimmäisen yrityksensä vuonna 1985. Kustantamo-kirjakauppa Wanha Rautakauppa työllistää kolme–neljä henkeä. Viime viikolla järjestetyt Kymi Libri -kirjamessut saavat jatkoa.
– Ylsimme kävijätavoitteeseen ja saimme muutenkin hyvää palautetta tapahtumakokonaisuudesta. Messut on tarkoitus järjestää joka toinen vuosi.
Muitakin tulevaisuuden suunnitelmia Tarja Tornaeuksella on.
– Jos aikaa olisi enemmän, hakisin yritykselle kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Anjalankosken Yrittäjien valitsema Jaakko esittää toiveen, joka laitetaan Kymijoen virran vietäväksi. Tavoitetta on myös hallitukselle, joka yrittää toivetta toteuttaa.
Viime vuonna Mirka Vainiemi esitti, että kaupunki järjestäisi ilmaisen joukkoliikennepäivän, jonka aikana kaupunkilaisilla olisi mahdollisuus tutustua laajan Kouvolan palveluihin.
– Toiveesta keskusteltiin useamman kerran kaupungin viranhaltijoiden kanssa, mutta kaupungin tiukka talous siirsi päivän järjestämisen tulevaisuuteen, kertoi varapuheenjohtaja Jari Liikkanen.

Tarja Tornaeus laittoi hallitukselle ehkä vieläkin kovemman haasteen.
– Yllätyin, että yhdistyksen järjestäytymisaste on vähän päälle 30. Tavoite on tuplata jäsenmäärä, joka on noin 190.
– Yksin ei kukaan pärjää eikä osaa kaikkea. Jäsenmaksu ei ole kannatusmaksu, vaan on etuoikeus toimia ja olla mukana yhdistyksessä. Jäsenyys pitää tehdä houkuttelevaksi.
Tornaeus itsekin pääsee tuon haasteen kimppuun, kun on lupautunut hallituksen jäseneksi ensi vuoden alussa.
– Toiveemme ovat yhteneväiset, koska olemme työtä ehtineet jo aloittaa hallituksessa. Tavoite on kova, mutta ei se aivan mahdoton tehtävä pitäisi olla, kun yhdistyksen alueella on noin 750 yritystä, kertoi Jari Liikkanen.

Jaakoiksi on valittu aikaisemmin Markku Pakkanen, Eero Mattila, Jarmo Lehtomäki, Risto Heikkilä, Manti Byman, Jukka Naukkarinen, Sarianne Auvinen, Tero Suutari, Rauno Virtanen, Tero Turkia ja Mirka Vainiemi.

Kuva ja teksti: Stiina Kokkonen