15.11.2020 klo 15:01
Uutinen

Tervon ja Vesannon Yrittäjät yhdistyivät

Lauantai-iltana Tervon Lohimaassa vietettiin historiallista kokousiltaa. Pari vuotta kestänyt projekti ”hynttyyt yhteen” konkretisoitui, kun Tervon Yrittäjät ja Vesannon Yrittäjät yhteiskokouksessaan päättivät lakkauttaa toisen yhdistyksen ja muuttaa jäljelle jääneen yhdistyksen nimen yhteistä tulevaa taivalta ja aluetta kuvaavaksi. Tervolaisten ja vesantolaisten yrittäjien yhteinen yhdistys sai nimekseen Tervon ja Vesannon Yrittäjät ry.

Uutta yhdistystä luotsaamaan valittiin Lohimaan yrittäjä Aki Siren. Tuore puheenjohtaja iloitsi yhdistymispäätöksestä ja linjasi, että alueen yrittäjät halutaan laajasti mukaan kehittämään yhdistyksen toimintaa.

– Haluan, että Tervon ja Vesannon kuntien alueella olevat yrittäjät kokevat yhdistyksemme tärkeäksi ja tulevat mukaan toimintaan. Valittu hallitus kehittää jäsenten kanssa toimintaa haluttuun suuntaan. Olemme aiemminkin tehneet näiden kahden yhdistyksen kanssa paljon yhteistyötä, joten yhdistyminen oli sinänsä erittäin luontevaa, Siren kertoo.

Yhdistyksen hallitukseen valittiin yhdistymistä työstäneet Vesannon Yrittäjien puheenjohtaja Heikki Haatainen, Tervon Yrittäjien puheenjohtaja Hans-Erik Wallén. Heidän lisäkseen valittiin Minna Back-Hytönen, Sari Hallikainen, Erkki Korhonen, Juha Puttonen, Lauri Silvasti ja Ilkka Tarvainen.

– Iloitsemme yhteisestä päätöksestämme. Vaikka asiaa on pohdittu jo pari vuotta, loppujen lopuksi asian eteneminen sujui tänä syksynä rivakasti ja tavoitteellisesti eteenpäin. Tämä vahvistaa pienten yhdistystemme voimavaroja ja vaikuttavuutta. Yhdistymisen jälkeen jäseniä on noin 70. Toivomme, että saamme uuden draivin myötä mukaan uusiakin jäseniä, iloitsivat Haatainen ja Wallen yhdessä.

Uusi yhdistys aloitti heti toimintansa.

– Yrittäjäjärjestön paikallisyhdistysten yhdistymistä on valtakunnan tasolla tapahtunut aika ajoin. Savon Yrittäjien alueella yhdistyminen ei ole ollut tapetilla edes kuntaliitosten aikaan. Näin ollen Tervossa ja Vesannolla yrittäjäyhdistysten voidaan sanoa tehneen historiallisen päätöksen, pohtii asian etenemistä Savon Yrittäjien suunnalta avustanut asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen.

Kuvateksti vasemmalta oikealle:
Yhdistymistä juhlistavat Tervon Yrittäjien entinen puheenjohtaja Hans-Erik Wallén, Vesannon Yrittäjistä Minna Back-Hytönen, uuden Tervon ja Vesannon Yrittäjät ry:n tuore puheenjohtaja Aki Siren sekä Vesannon Yrittäjien entinen puheenjohtaja Heikki Haatainen.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Aki Siren, Tervon ja Vesannon Yrittäjät, puh. 0400 573 564
puheenjohtaja Heikki Haatainen, Vesannon Yrittäjät, puh. 040 567 4722
puheenjohtaja Hans-Erik Wallén, Tervon Yrittäjät, puh. 044 349 6202
asiakkuuspäällikkö Mia Simpanen, Savon Yrittäjät, puh. 044 368 0505