17.11.2018 klo 19:02
Uutinen

Tiimiyrittäjyys on tuonut menestystä ja Espoon Vuoden yrittäjä 2018 -palkinnon

Espoon Yrittäjien hallitus on valinnut Espoon Vuoden yrittäjiksi 2018 CardPlus Group Oy:n perustajatiimin tasavertaiset omistajat toimitusjohtaja Mikael Strangin sekä yrityksen johdossa toimivat Virpi Puumalaisen, Mirva Jalavan, Jarkko Toivosen ja Jari Toivosen. Espoon Yrittäjien strategiassa halutaan kannustaa tiimiyrittäjyyteen ja yrittäjien keskinäiseen yhteistyöhön.

”Tunnistamisratkaisuja tarjoava CardPlus on loistava esimerkki, kuinka tiimiyrittäjyys tarjoaa pohjan yrityksen kasvulle jo heti toiminnan käynnistymisen jälkeen. Kun viisi henkilöä lähtee yhdessä liikkeelle, he muodostavat merkittävän kokoisen yrityksen jo heti yritystoimintaa startattaessa. Silloin on huomattavasti helpompaa ja riskittömämpää lähteä kasvattamaan yritystä uusilla rekrytoinneilla”, toteaa Espoon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Repo. Ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän CardPlus palkkasikin jo kolme kuukautta perustamisen jälkeen.

Yhdeksän vuotta sitten perustettu CardPlus Oy teki heti ensimmäisenä toimintavuonna puolen miljoonan euron liikevaihdon. Liikevaihto on noussut nyt jo 6,6 miljoonaan euroon ja liikevoitto 13,5 prosenttiin. Yritys työllistää 24 vakituista henkilöä sekä ison joukon kiireapulaisia. CardPlus on myös kansainvälistynyt ja toimii nykyisin Suomen ohella Virossa ja Ruotsissa.

Yrittäjätiimin menestystekijöitä ovat olleet mm. nopeat päätökset useasta omistajasta huolimatta, hallittu riskinotto, mottona ”katsotaan tämä kortti”, jokaisen omistajan intohimo yrittäjyyteen ja oman yrityksen kehittämiseen, hyvät yhteistyökumppanit ja se, että jokaisella on oma, itselleen luonteva tehtävä.

Toimitusjohtaja Mikael Strang korostaa erityisesti henkilöstön ja yhteishengen merkitystä: ”On upeaa saada tehdä töitä ammattinsa osaavan, motivoituneen ja sitoutuneen henkilökunnan kanssa. Haluamme pitää huolta työhyvinvoinnista tarjoamalla työntekijöille laajan sairaanhoitovakuutuksen, hieronnan kaksi kertaa kuussa työajalla ja kuntosalin omissa tiloissa. Työntekijöillä on myös mahdollisuus opiskeluun työn ohessa.” Kun työntekijöistä pitää huolta, on vaihtuvuuskin vähäistä.

Yrittäjäkollegoiden valintaperusteluissa korostetaan, että CardPlus Group Oy:n taloudellinen menestys perustuu hyvin toimivaan tiimiyrittäjyyteen, omistajayrittäjien sitoutumiseen, ahkeruuteen, kielitaitoon, rohkeaan asenteeseen, erinomaiseen työyhteisön yhteishenkeen sekä henkilöstön fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

CardPlus Oy on tunnistautumisen ratkaisuihin erikoistunut suomalainen yritys. Palveluvalikoimaan kuuluvat jäsenkortit, kanta-asiakaskortit, RFID –tunnisteet, henkilö- ja ID–kortit sekä näihin liittyvät palvelut. Lisäksi yritys toimii muovikorttitulostimien, tarvikkeiden ja varaosien maahantuojana. Suurelle yleisölle tunnetuimpia tuotteita ovat mm. Veikkaus-kortti ja Suomen Yrittäjien jäsenkortti.

https://www.cardplus.fi/

Lisätiedot
Toimitusjohtaja Mikael Strang, CardPlus Oy, p. 040 455 4301
Toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, Espoon Yrittäjät, p. 050 411 1104

Kuva: Jari Hudd