5.4.2017 klo 14:59
Uutinen

Tiina ja Eila-Inkeri tulivat Yrittäjän digikouluun

Pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetut Yrittäjän digikoulut siirtävät kuluvan vuoden aikana Suomea digiaikaan. Suomen ensimmäinen Yrittäjän digikoulu järjestettiin keskiviikkona Mikkelissä.

– Tänä vuonna 20 prosenttia kaikista maailman markkinajohtajista menettää ykköstilansa yrityksille, jotka on perustettu vuoden 2000 jälkeen, herätteli kuulijoitaan Innokampuksen toimitusjohtaja ja perustaja Rami Saarniaho.

Yrittäjän digikoulu tuo digitalisaation yrittäjän luo erittäin käytännönläheisesti ja esimerkkien kera. Yrittäjän digikoulun mahdollistavat Reboot Finland -hanke ja Suomen Yrittäjät. Nuorten ajatushautomo ja kiihdyttämöverkosto Innokampus Oy organisoi koulut eri paikkakunnille.

Reboot Finland on työ- ja elinkeinoministeriön, Tekesin ja Finpron hanke, jonka tarkoitus on uudistaa Suomi digiaikaan.

”Tervetuloa myös digitumpelot!”

Innokampuksen nuoret digilähettiläät muistuttivat digikoulussa, että digitalisaatiossa on pitkälti kyse asenteista: digitalisaatio on myös tapa ja asenne tehdä asioita toisin.

Mikkelissä järjestetyssä Yrittäjän digikoulussa oli osallistujia monilta eri toimialoilta. Myös osallistujien digitietämys vaihteli suuresti.

– Yrittäjän digikoulun idea on nimenomaan se, että kouluun on erittäin tervetullut, vaikka olisi ihan digitumpelo. Siellä ei tyhmiä kysymyksiä ole, vaan tyhmät kysymykset ovat juuri niitä parhaita, kuvailee Suomen Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

Digikoulut ovat maksuttomia

Digikouluja järjestetään kuluvan vuoden aikana ympäri Suomen ja ne ovat osallistujilleen täysin maksuttomia.

– On hienoa, että TEM, Tekes ja Finpro näkevät pienet ja keskisuuret yritykset tärkeinä Suomen tulevaisuuden kannalta, koska sitä me olemme. Juuri pk-yritykset ovat 2000-luvulla olleet niitä yrityksiä, joihin on syntynyt uusia työpaikkoja. Meille ei ehkä ole syntymässä uutta Nokiaa, mutta monia pieniä nokioita kyllä, jatkaa Jussila.

Digikouluista löytyy lisää tietoa täältä.

Lue myös Taru Jussilan blogi Yrittäjän digikoulusta.

Osallistu Digikouluun