27.5.2021 klo 11:21
Uutinen

Tule mukaan Lähilauantaihin!

Lauantaina 29.5.2021 järjestetään historian toinen Lähilauantai. Valtakunnallisen kampanjan avulla Suomen Yrittäjät alue- ja paikallisyhdistyksineen haluaa muistuttaa, että tekemällä vastuullisia ostopäätöksiä jokainen voi vaikuttaa paikallisten palveluiden säilymiseen. Myös Pirkanmaalla tapahtuu monin paikoin.

Lähilauantain ideana on herätellä kuluttajia, siis meitä kaikkia, pohtimaan omien ostopäätöstensä vaikutuksia oman kotikunnan elinvoimalle.

– Suosimalla lähipalveluita vaikutamme suoraan yritysten toimintaedellytyksiin. Hyvin voivat ja kannattavat yritykset puolestaan tuovat kuntaan elinvoimaa, esimerkiksi työpaikkoja ja veroeuroja. On myös hyvä muistaa, että monet palvelut ja -tuotteet pysyvät saatavilla vain, jos me kuluttajat suosimme paikallisia pienyrityksiä esimerkiksi ulkomaisten verkkokauppajättien sijaan, Maria Virtanen, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö, sanoo.

Lähilauantaihin voi osallistua ympäri Pirkanmaata

Tamperelaisista yrittäjäyhdistyksistä muodostuva Tampereen yrittäjät tempaisee Lähilauantain hengessä teemalla Mansesta on moneksi. Kuka tahansa voi liittyä mukaan Facebookin livelähetykseen, jossa tamperelaiset pienyrittäjät esittelevät toimintaansa hyödyn ja huvin merkeissä.

Tampereen yrittäjien puheenjohtaja Mirka Lahti muistuttaa, että Tampereellakin on todella monipuolinen yrityskenttä.

– Kun puhutaan Tampereen yrityksistä, muistetaan monesti satoja tai tuhansia henkilöitä työllistävät konsernit. Mitenkään suuryrityksiä väheksymättä haluamme nostaa yksinyrittäjät ja mikroyritykset tasavertaisena esiin tamperelaisessa yrityskentässä. Pienet yritykset tarjoavat monipuolisia palveluita ja tuotteita, joiden puuttumisen moni huomaa vasta, kun niitä ei enää ole saatavilla, Lahti sanoo.

Paikallisten yritysten tukeminen on erityisen tärkeää nyt, kun koronakriisi on vaikeuttanut yritysten toimintaa. Pelko on, että hyviä yrityksiä kaatuu turhaan, ja työpaikat ja palvelut katoavat.

– On hyvä muistaa, että pienilläkin teoilla on iso vaikutus. Kun suosimme paikallisia yrityksiä ostoksissamme, tuemme samalla työllisyyttä ja turvaamme tamperelaisten lähipalvelujen saatavuuden jatkossakin, Lahti muistuttaa.

Lähilauantaina tapahtuu myös esimerkiksi Pirkkalassa, jossa Suupantorilla pormestariehdokkaita tentataan yrittämiseen, yrittäjyyteen ja kunnan elinvoimaisuuteen liittyvistä asioista. Tunnelmaa lämmitellään pormestarijumpalla ja ylläpidetään Pirkkalan Parhaat -videoilla.

Nokialla Lähilauantai näkyy torilla, jossa Yrittäjien teltalla voi poiketa jututtamassa kuntavaaliehdokkaita.

Kuka tahansa voi osallistua Lähilauantaihin

Lähilauantai on osa Yrittäjien kuntavaaliohjelmaa Ei kuntaa ilman yrityksiä. Valtaosa yritysten toimintaedellytyksiin vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa, ja on kuntalaisten etu, että päätöksenteossa mukana olevat tahot ymmärtävät esimerkiksi yritysten merkityksen kuntien verotulojen kerryttäjänä.

– Lähilauantain myötä haastamme erityisesti kuntavaaliehdokkaat tutustumaan oman kotipaikkansa yrityksiin ja yrittäjiin ja kysymään suoraan, miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi kehittää. Menestyvät yritykset tuovat kuntiin verotulojen lisäksi työtä ja hyvinvointia ja lisäävät paikkakunnan vetovoimaa, Virtanen sanoo.

Parasta Lähilauantaissa on se, että siihen voi osallistua kuka tahansa ja kätevästi esimerkiksi omalta kotipihalta.

– Hyppää mukaan Facebookin livelähetyksiin, shoppaile paikallisen yrityksen verkkokaupassa tai tee oma julkaisu sosiaaliseen mediaan. Ketä paikallista yrittäjää suosittelet ja miksi? Toivomme, että Lähilauantai täyttää sosiaalisen median kanavat tulevana viikonloppuna, Virtanen sanoo.


Linkkejä Lähilauantai-tapahtumiin:

Mansesta on moneksi – Facebook-live >

Lähilauantai Nokialla >

Pirkkalan Yrittäjien pormestaritentti >

Ohjeet sosiaalisen median julkaisuille:

Merkitse julkaisuusi @pirkanmaanyrittäjät

Käytä tunnisteita #lahilauantai #lähilauantaipirkanmaa #ostapieneltä #eikuntaailmanyrityksiä #kuntavaalit2021

Katso muita ideoita Lähilauantain viettoon: https://me.yrittajat.fi/lahilauantai