18.4.2017 klo 14:07
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama hankintaneuvontapalvelu starttaa Päijät-Hämeessä

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Suomen Yrittäjille vuosittaisen avustuksen hankintaneuvonnan järjestämiseksi. Uudella neuvonnalla ministeriö haluaa edistää 1.1.2017 voimaantulleen hankintalain tavoitteita siitä, että myös pienet yritykset ja yhteisöt pääsisivät paremmin mukaan hankintoihin. Päijät-Hämeessä palvelun tuottaa Päijät-Hämeen Yrittäjät.

Hankintaneuvonnan tavoitteena on saada hankintayksiköitä muokkaamaan hankintoja sellaiseksi, että yritykset ja yhteisöt voivat tehdä tarjouksia nykyistä paremmin. Neuvonnalla pyritään aktivoimaan myös pk-yrityksiä, yhteisöjä ja muita toimijoita jättämään tarjouksia julkisiin hankintailmoituksiin.

Maksuton palvelu on yrittäjien ja hankintayksiköiden hyödynnettävissä kaikissa hankintoihin liittyvissä kysymyksissä. Päijät-Hämeessä neuvonnan painopisteenä on erityisesti pienhankintojen kehittäminen.

– Haluamme tarjota yrittäjälle enemmän tietoa ja apua esimerkiksi tarjouskilpailuun osallistumiseen. Hankintayksiköille tarjoamme työkaluja kehittää hankintaprosessia niin, että myös paikalliset yrittäjät huomioidaan, toteaa hankintaneuvoja Miikka Venäläinen.

Pienemmät ja paikalliset tarjoajat eivät usein ole menestyneet julkisissa hankinnoissa koska ostoskoko on ylittänyt mahdollisuudet toimittaa tuotetta tai palvelua. Tarjouksen jättäminen on myös koettu vaikeaksi ja työlääksi. Lakimuutos purkaa näitä ongelmia torjumalla kohtuuttomia liikevaihtovaatimuksia ja edellyttämällä hankintojen toteuttamista pienemmissä osissa.

Hankintaneuvonnan yhteystiedot löydät täältä »

Lisätietoja:
yhteyspäällikkö, hankintaneuvoja Miikka Venäläinen, Päijät-Hämeen Yrittäjät, p. 050 309 5963
toimitusjohtaja Outi Hongisto, Päijät-Hämeen Yrittäjät, p. 050 597 8802