22.9.2021 klo 19:20
Uutinen

Uskaltaako yrittäjä perustaa perheen? Tai palkata nuoren naisen? Vaietut vaikeudet –podcast-sarja ravistelee yrittäjyyden myyttejä ja työelämän tabuja

Helsingin Yrittäjien Käärityt hihat -podcastissa on nuorten yrittäjien äänen vuoro. Vaietut vaikeudet -teemasarjassa pohditaan, mitä yrittäjyyden ja perhe-elämän yhdistäminen tänä päivänä tarkoittaa. Entä miten yrittäjä varautuu siihen, kun työntekijät perustavat perheitä ja miten nämä muutokset vaikuttavat yrityksen arkeen?

Käärityt hihat – Vaietut vaikeudet -podcast-sarja sukeltaa syvälle yrittäjien arkisiin ja arimpiin mietteisiin. Nuoret yrittäjät eri aloilta istuvat mikrofonin ääreen pohtimaan yrittäjyyttä henkilökohtaisesti, avoimesti ja jokainen omista lähtökohdistaan. Laita kuulokkeet päähän ja liity mukaan kuuntelemaan yrittäjyydestä kokonaisvaltaisesti sen ilojen, epävarmuuksien, mahdollisuuksien ja haasteiden kautta.

Vaietut vaikeudet -podcast-sarjan uusimmassa jaksossa sukelletaan perhe-elämän ja yrittäjyyden yhdistämisen myytteihin. Kolme yrittäjää, Einari Rautio, Pinja Bruun ja Markus Seppänen, avaavat ajatuksiaan aiheesta oman elämäntilanteensa kautta.

Mitä perheen perustaminen tarkoittaa yrittäjälle? Miten yrittäjä itse valmistautuu muutokseen ja mitä uusi elämäntilanne vaikuttaa asiakassuhteisiin ja työyhteisöön? Tai miten muutos haastaa taloudellisesti?

Työllistävä yrittäjä joutuu pohtimaan aihetta myös toiselta kantilta: miten valmistautua yrittäjänä siihen, kun työntekijät perustavat perheitä? Podcast-jaksossa yrittäjät tarttuvat teemaan rohkeasti työelämän tabun kautta ja kertovat pelkäävätkö yritykset edelleen nuorten naisten palkkaamista.

> Kuuntele jakso SoundCloudissa
> Kuuntele jakso Spotifyssa


Mikä Vaietut vaikeudet -podcast-sarja?

Vaietut vaikeudet -podcast-sarja on osa Helsingin Yrittäjien Käärityt hihat -podcastia. Vaietut vaikeudet -sarjassa keskitytään nuorten yrittäjien valitsemiin teemoihin ja sen tekijöinä toimivat Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien verkoston HYNY:n hallituksen jäsenet.

> Tutustu HYNY:n toimintaan

Kuva: Jaana Tihtonen