3.2.2023 klo 18:17
Uutinen

Uudenmaan parhaat paikallisyhdistykset löytyvät Jokelasta, Karkkilasta, Nurmijärveltä ja Porvoosta

Uudenmaan Yrittäjien vuoden 2022 parhaat yrittäjäyhdistykset on palkittu. Yhdistyksiä palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä eri kokoluokassa.

– Palkitsemiskriteereissä painottuvat aikaansaavuus yrittämisen toimintaympäristön edistäjänä ja yrittäjien verkottajana, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska kertoo.

Jokelan Yrittäjät nappasi parhaan yhdistyksen tittelin pienimpien, alle 100 jäsenyrityksen sarjassa. Samalla se uusi viimevuotisen kärkisijansa.

Jokelan Yrittäjät on kautta linjan aktiivinen yhdistys, joka luo yrittäjää tukevan verkoston lähelle yrittäjän arkea. Se tarjoaa jäsenistölleen säännöllisesti ja matalalla kynnyksellä mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja virkistäytymiseen aamu- ja iltakahveilla, liikuntavuoroilla ja juhlilla. Jokelan Yrittäjät luo positiivista kuvaa yrittäjyydestä pitämällä esillä paikallisia yrityksiä. Syysmarkkinat ja joulun avaus ovat paikallisesti näkyviä tempauksia.

Kuntaan yhdistys vaikuttaa kunnassaan yhdessä Tuusulan ja Kellokosken Yrittäjien kanssa. Vuoden 2022 aikana erityisesti kunnan virkamiehiä kutsuttiin erilaisiin tapahtumiin ja he osallistuivat niihin aktiivisesti. Joulun alla Tuusulan yhteinen kuittikampanja kannusti tutustumaan ja käyttämään euroja paikallisissa yrityksissä.

– Välittäminen ja vaikuttaminen kasvattavat yhdistystä ja yrittäjien yhteishenkeä, Petri Ovaska kiittää.

Karkkilan Yrittäjissä on päästy vauhtiin. Karkkilan Yrittäjät on 100-200 jäsenyrittäjää -sarjan ykkönen.

Karkkila on omaleimainen kunta Uudenmaan luoteisnurkassa, jonka Karkkilan Yrittäjät on päättänyt nostaa näkyviin yhteistyöllä. Jäsenyrityksille viestitään mutkattomasti omasta toiminnasta ja samalla tehdään tutuksi myös kumppaneiden toimintaa. Yrittäjiä haetaan mukaan niin vaihtamaan kuulumisia Afterworkeihin kuin osallistumaan yhteisiin toimiin. Joulun alla Karkkilan Yrittäjät urakoivat perinteiseen Tonttujen yön -joulunavauksen ja Ruukin joulumarkkinoiden järjestämisessä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Kuntayhteistyössä näkyvin asia on kaupungin matkailuinfon siirto sopivampaan paikkaan. Kaupungin kanssa Karkkilan Yrittäjät on järjestänyt yrittäjänpäivä kahvittelun ja joulupuuron yrittäjille.

– Ennakoin, että Karkkilan Yrittäjistä kuulemme tulevina vuosina kuulemaan lisää hyviä uutisia, Petri Ovaska sanoo.

Nurmijärven Yrittäjät on 201-499 jäsenyrittäjää -sarjan paras paikallisyhdistys. Se toimii yhtenä paikkakuntansa kolmesta yrittäjäyhdistyksestä tasokkaasti ja laaja-alaisesti vuodesta toiseen.

– Nurmijärven Yrittäjät on innovatiivinen ja aktiivinen yhdistys, joka tekee erinomaisella näkemyksellä mittavia ja vaikuttavia tapahtumia, tempauksia ja toimintaa yritysten, yhteiskumppanien ja muiden järjestöjen kanssa yhteistyössä. Se osaa käyttää ja tarjota näkyvyyttä hyvällä maulla ja kaikkien asiaa edistäen, Petri Ovaska sanoo.

Jäsenilleen Nurmijärven Yrittäjät tarjoaa verkoston, jossa pääsee vaihtamaan ajatuksia toisten yrittäjien kanssa niin rennoissa riennoissa kuin asiapitoisessa yhteydessä. Se järjestää aktiivista ja mukavaa toimintaa, johon on helppo tulla mukaan. Jäsenistölle paikallisyhdistyksen luottamushenkilöt ovat tuttuja ja kynnys viestiä matala.

Nurmijärven Yrittäjät on tunnistanut roolinsa paikallisessa päätöksenteossa yrittäjävaikutusten esiin nostajana. Se toimii monipuolisesti ja kohdentaa vaikuttamistoimia taitavasti.

Porvoon Yrittäjät on suurimpien, yli 500 jäsenyritystä -sarjan, voittaja. Se on Uudenmaan Yrittäjien yhdistystoiminnan runkopelaaja, jolle sopii hyvin myös kapteenin nauha käteen. Kaksikielinen itäuusmaalainen yhdistys on tehnyt vuosikaudet laajaa, laadukasta ja luotettavaa työtä yrittäjien eteen, kokeillut jatkuvasti uusia tapoja toimia ja kehittyy edelleen koko ajan. Se tuottaa jäsenilleen runsaan tapahtumatarjonnan ja säännöllisen tiedottamisen lisäksi koulutuksia yhteistyössä paikallisen kouluttajan kanssa.

– Porvoon Yrittäjät on sinnikkäästi pyrkinyt saamaan aikaiseksi parempaa yhteistyötä kaupungin kanssa. Nyt työ on tuonut tulosta ja tie on auki. Tämä on merkittävä saavutus koko Itä-Uudenmaan kehittymisen kannalta, Petri Ovaska kertoo.

Yritysympäristön kehittämiseksi luodut rakenteet on nyt peruskorjattu ja resursseja parannettu erityisesti palkkaamalla elinkeinopäällikkö. Rakenteet tukevat nyt kaupungin, kehittämisyhtiö Posintran ja Yrittäjien yhteistyötä ja konkreettiset toimenpiteet ovat alkaneet. Porvoon Yrittäjät ry ja Porvoon kaupunki ovat solmineet elinvoimalupauksen Porvoon Yrittäjien aloitteesta tälle valtuustokaudelle. Porvoon Yrittäjät on paikallisesti tunnustettu yrittäjien äänitorvi; kaupunki kysyy Porvoon Yrittäjien mielipidettä ja kannanottoja säännöllisesti. 

– Paitsi erinomaisesti toimiva paikallisyhdistys, Porvoon Yrittäjät on koko Yrittäjät-ketjun ensiluokkainen kehittäjä. Rakentava tapa, jolla se aluejärjestöä ja Suomen Yrittäjiä myöten ylläpitää yrittäjien ääntä, esittää aloitteita ja kehittämisehdotuksia, kertoo onnistumisista ja tarvittaessa nostaa esiin epäkohtia, vie koko järjestöä eteenpäin, Petri Ovaska sanoo.