9.4.2020 klo 20:47
Uutinen

Uusimaa eristetty – poliisi ja puolustusvoimat toiminnassa Myrskylässä.

Poliisi valvoo puolustusvoimien tuella ja valmiuslain nojalla Uudenmaan ja Päijät-Hämeen rajaa Orimattilantiellä Myrskylässä koronakriisin vuoksi. Toiminnan yksi tukiasema on Kiparkatissa.

Ylikonstaapeli Petri Molander Hämeen poliisilaitokselta kertoo yksikkönsä saamasta tehtävästä Myrskylän ja Orimattilan valvontapisteellä:

Valvomme valmiuslain perusteella Uudenmaan eristystä. Eli valvomme, etteivät sellaiset uusmaalaiset, joilla ei ole välttämätöntä tarvetta mennä Hämeen alueelle ylitä rajaa ja myös toisin päin, etteivät hämäläiset tule Uudenmaan alueelle ilman välttämätöntä syytä. Tehtävämme liittyy koronakriisiin.

Kuvassa tehtävässä mukana olevia varusmiehiä Kiparkatissa 9.4.2020.

Toimimme yhteistyössä puolustusvoimien kanssa ja yhteistyö on sujunut hyvin, kuten on aina heidän kanssaan. Hallitushan asiasta päättää, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan tehtävä jatkuu 19.4. saakka, jatkaa Molander.

Operaatio on sujunut hyvin, vain satunnaisia käännytyksiä on tarvinnut tehdä. Suurin osa ihmisistä näyttäisi tiedostaneen rajoitukset ja tarkastuspisteelle tulevilla on yleensä pätevä syy rajanylitykseen.

Tämä on poliisille yksi tehtävä muiden joukossa, joskin uralla ei ole mitään vastaavaa tähän mennessä tullut eteen, lopettaa ylikonstaapeli Petri Molander haastattelun Uudenmaan ja Päijät-Hämeen rajalla.

Muita kiinnostavia aiheita