Työnhakijoita auttaa Työpaikkaseinä, jonne kootaan työpaikkailmoitukset QR-koodeineen.
3.3.2023 klo 11:46
Uutinen

Valtakunnallisella rekrytorilla tarjolla 10 000 työpaikkaa – ”Tapahtuma on myös heille, jotka haluavat perustaa yrityksen”

Rekrytori Ukraina -tapahtuma kerää Helsinkiin sata työnantajaa, yhteisöä ja oppilaitosta. Nimestään huolimatta kaikille avoimessa tapahtumassa on tarjolla arviolta 10 000 työpaikkaa.

Tiistaina 7. maaliskuuta kello 12–16 Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä valtakunnallisessa tapahtumassa on tarjolla esimerkiksi maatalouden kausityöpaikkoja eri puolilta maata Töitä Suomesta -verkoston kautta.

Maksuttoman tapahtuman rahoittavat Uudenmaan TE-palvelut, Helsingin kaupunki, Suomen Yrittäjät ry ja Stadin AO. Tapahtuman tuottaa Honkalamedia Oy.

– Tapahtumalla on vahva sosiaalinen tilaus. Yritysten kiinnostus on ollut suurta, ja lisäksi meille on ilmoittautunut päivittäin vapaaehtoisia, jotka haluavat auttaa esimerkiksi kielitukena. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Helsingin Messukeskuksen lisäksi Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ja avustusjärjestö Kaivo Espoo, kertoo tapahtuman tuottaja Mikko Honkala.

Suomen Yrittäjät on mukana Rekrytori Ukraina -tapahtumassa.

– Meillä on tapahtumassa kaksi kärkeä: ensinnäkin haluamme, että omat jäsenyrityksemme voisivat lähteä sinne kanssamme, haastatella ja etsiä osaajia. Toiseksi haluamme tuoda yrittäjäjärjestön lähelle, koska paikalla on varmasti paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat jo yrittäjiä tai miettivät yrityksen perustamista. Haluamme tukea verkostojen, tietojen ja kontaktien löytämisessä, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai kiteytti tavoitteita aiemmin tänä vuonna.

Manain mukaan tapahtuma on yksi tapa tuoda työnantajat sekä -hakijat yhteisen pöydän ääreen ja mahdollistaa tutustuminen matalalla kynnyksellä.

– Tapahtuma on tarkoitettu kaikille työttömille työnhakijoille, erityisesti töitä etsiville ukrainalaisille. Me tuomme esiin sen, että tapahtuma on myös heille, jotka haluavat perustaa yrityksen.

Suomen Yrittäjien standilla on myös maahan muuttaneita yrittäjiä kertomassa, kuinka he ovat aikoinaan tulleet Suomeen ja perustaneet yrityksen. 

Manai painottaa, että Yrittäjien mielestä on todella tärkeää tuoda esiin se, että yrittäjyys on kaikille mahdollinen vaihtoehto ansaita oma elantonsa. 

– Näemme myös tärkeänä Suomen tulevaisuuden kannalta, että kaikille löytyy paikka tässä yhteiskunnassa. Nyt on puhuttu paljon siitä, mistä saamme ulkomaalaisia työntekijöitä Suomeen. Voisimme keskittyä myös täällä jo olevien työllistämiseen.

Tapahtumassa on myös työnhakijoita auttava CV-koulu ja Työpaikkaseinä, jonne kootaan yritysten työpaikkailmoitukset ja QR-koodit, joiden avulla työnhakijat pääsevät omatoimisesti kännykällä tutkimaan avoimia tehtäviä. Kielitukea tarjotaan ukrainaksi, venäjäksi ja englanniksi.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus