Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

31.3.2023 klo 16:48
Uutinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta kehitetään

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmistelussa on pyritty kiinnittämään huomiota siihen, ettei tehdä pelkkää hallinnollista muutosta, vaan kehitetään myös organisaatiota ja sen kyvykkyyksiä alueen erityispiirteet huomioiden. Alueen yhtenä erityispiirteenä on kasvava ja maan suurin ja kasvava vieraskielisten osuus väestöstä. Vieraskielisiä on tällä hetkellä yli viidennes hyvinvointialueen asukkaista.

– Vantaa-Keravan hyvinvointialue ottaa aktiivisesti pienetkin yritykset mukaan hankintoihin. Kustannusvertailu kaikkien toimijoiden kesken, myös oman tuotannon, pitää olla reilua ja hankinnat tullaan myös jakamaan sopivan kokoisiin osiin pk-sektoria ajatellen. Hyvinvointialueen hankintatoimi vaikuttaa olevan osaavissa käsissä, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Ahtiainen sanoo.

Osallistaminen ja markkinoiden luonti osana hankintaa

– Vantaa-Keravan viranhaltijat haluavat yrityksiä osallistumaan, ja hankintastrategia onkin valmisteilla. Tämä on erinomainen asia, Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja Satu Grekin sanoo.

– On tosi tärkeää, että hankintojen onnistumista mitataan seuraamalla tarjoajien ja palveluntuottajien määrää. Jos palveluntuottajien ja heiltä toteutuvien ostojen määrä on kasvava, se on merkki siitä, että kilpailu ja hankinnat toimivat – koko hyvinvointialueen parhaaksi, Grekin toteaa.

Pienetkin yrityksen mukaan

– Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johto on hyvissä käsissä. Yhteisymmärrys yrittäjien ja hyvinvointialueen kanssa löytyy varmasti, Vantaan Yrittäjien toimitusjohtaja Esa Mänttäri sanoo.

– Pienetkin yrittäjät tulee saada mukaan tarjoamaan palveluitaan. Siinä meillä on yhteistä sarkaa kylliksi, Mänttäri jatkaa.