Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

30.6.2018 klo 13:18
Uutinen

Varo tätä veronpalautushuijausta!

Verohallinnon nimissä on taas liikkeellä huijausviestejä. Sähköpostitse leviävässä kömpelössä viestissä kerrotaan 244,79 euron veronpalautuksesta.

– Tällaisia taas napsuu sähköpostiin. Surkeita tekeleitä, toivottavasti kukaan ei mene halpaan, toteaa huijausviestin saanut tilitoimistoyrittäjä Twitterissä.

Verottajan logolla varustettu viesti on kirjoitettu todella huonolla suomen kielellä: ”Hyvä veronmaksaja, kun viimeinen vuotuinen laskelmat niiden verotoiminnan olemme päättäneet, että olet oikeutettu saamaan veronpalautus € 244,79.”

Sähköpostihuijausviestin avulla yritetään kalastella luottokortti- ja tilitietoja valheellisen veronpalautusilmoituksen avulla.

Verohallinto ei koskaan pyydä tilinumeroita tai luottokorttien numeroita sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä.

Laaja huijaus viime syksynä viimeksi

Viime syksynä Viestintävirasto varoitti laajasta veronpalautushuijauksesta. Sähköpostitse lähetetyissä viesteissä ilmoitettiin vastaanottajan saavan palautuksia 318,12€ rekisteröitymällä ”verohallinnon” sivuilla ja tunnistautumalla oman nettipankin kautta. Huijaussivu muistutti ulkoasultaan vero.fi-sivuja.

Pankkien kuvakkeet ohjasivat Nordean, Danske Bankin tai S-Pankin kirjautumissivuja matkiville sivuille. Sivuilla pyydettiin henkilö- ja pankkitietoja, ja luvattiin soittaa 48 tunnin sisällä asiakkaalle.

Tietojenkalastelun pääasiallinen tarkoitus on varastaa käyttäjän luottokortti- ja pankkitiedot.

Jos asiakas on antanut luottokorttitietonsa huijaussivustolle, kortti kannattaa kuolettaa välittömästi.

Huijausviesti voi olla myös tekstiviesti. Verohallinto muistuttaa, että se ei koskaan kysy henkilötietoja myöskään tekstiviestillä. Verohallinnolta voi tulla muistutusviesti tekstiviestinä, mutta Verohallinto ei koskaan pyydä lähettämään esimerkiksi verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta.

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi