PRH varoittaa tavaramerkkihuijauksista
PRH:n mukaan tavaramerkin hakijat ja haltijat saavat paljon harhaanjohtavia kirjeitä, aiheettomia laskuja tai maksukehotuksia. Kuva: Getty Images

Varo tavaramerkkihuijausta – Kehotus ”erityiseen huolellisuuteen”

PRH varoittaa huijausviesteistä.

Patentti- ja rekisterihallitus PRH on julkaissut varoituksen tavaramerkkihakemuksen tehneille yrityksille ja yksityishenkilöille. Liikkeellä on huijausviestejä, joiden lähettäjäksi on merkitty Euroopan unionin teollisuusoikeuksien virasto EUIPO. Viesteissä pyydetään maksamaan rekisteröintimaksu. Huijauskirjeitä liikkuu sekä englannin että suomen kielellä.

PRH:n mukaan viesteissä voi olla mukana rekisteröintitodistus tai muu dokumentti, johon on kopioitu EUIPOn logo.

”PRH kehottaa erityiseen huolellisuuteen kaikkien sellaisten viestien kanssa, joissa pyydetään maksamaan tavaramerkkien rekisteröintiin liittyvä viranomaismaksuja tai tarjotaan tavaramerkkien julkaisemiseen liittyviä palveluita”, varoitustiedotteessa kerrotaan.

PRH:n mukaan viestin sisältö kannattaa aina lukea tarkasti ennen maksamista tai sitoutumista. EUIPO tai PRH eivät lähetä laskuja kirjeitse tai sähköpostilla.

PRH:n mukaan tavaramerkin hakijat ja haltijat saavat paljon harhaanjohtavia kirjeitä, aiheettomia laskuja tai maksukehotuksia.

Katso esimerkkejä huijausviesteistä täältä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus