30.11.2021 klo 09:34
Uutinen

Vastine: Lapissa on omis­ta­jan­vaih­dos­ten neu­von­ta­pis­te

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) ekonomisti Simo Pinomaa kirjoittaa (LK 26.11.) omistajanvaihdosten neuvontapisteen puuttumisesta Lapissa.

Pidämme todella arvokkaana, että EK on havahtunut tärkeään asiaan, ja toivon mukaan myös pohjoisen merkitykseen ja mahdollisuuksiin koko kansantalouden kannalta. Kannattavan yritystoiminnan jatkumisen varmistaminen on osaltaan elinehto Lapissa toimivan bio-, teräs- ja kaivosteollisuuden, matkailun, kestävän energiatuotannon sekä muun liiketoiminnan kannalta. Ruotsissa pohjoisen merkitys on laajasti tunnistettu asia, mikä näkyy mittavina infra- ja uusiutuvan energiatuotannon investointeina. Tervetuloa ajamaan pohjoisen asioita eteenpäin.

Päivitetään silti EK:n tietoja omistajanvaihdospalveluihin liittyen. Lapin Yrittäjät ry on tuottanut omistajanvaihdosneuvontaa ja asiantuntijainformaatiota lappilaisyrityksille vuoden verran, neuvontapiste on siis jo olemassa. Neuvontapalvelut ovat osa EAKR-rahoitteista hanketta, jolla edistetään omistajanvaihdoksia Lapissa yhdessä kuntien kanssa.

Erilaisten omistajanvaihdoksia edistävien asiantuntijatilaisuuksien ja työpajojen lisäksi omistajanvaihdospalvelumme on saanut satoja yhteydenottoja. Neuvonnan piirissä on ollut noin sata yritystä. Palvelua tuotetaan tiiviissä yhteystyössä kuntien elinkeinotoimijoiden kanssa.

Työtä omistajanvaihdosten edistämiseksi on Lapissa eri toimijoiden kanssa tehty vuosia. Meneillään olevan hankkeen jälkeen suunnitteilla on palvelun jatkaminen Lapin Yrittäjien johdolla. Palvelun jatkaminen on saanut myönteistä palautetta kunnilta ja mielellämme otamme mukaan EK:kin resurssejamme vahvistamaan.

Kirjoitus on julkaistu Lapin Kansassa 30.11.2021.

Pirkka Salo

toimitusjohtaja
Lapin Yrittäjät

Marko Merkkiniemi

omistajanvaihdoskoordinaattori
Lapin Yrittäjät

Omistajanvaihdospalvelut

Omistajanvaihdos on yksi suurimmista ja henkilökohtaisimmista päätöksistä yrittäjälle. Kun on tullut aika jonkun muun jatkaa elämäntyötäsi, Lapin Yrittäjien omistajanvaihdoskoordinaattori Marko Merkkiniemi auttaa maksutta.

Onnistuneen omistajanvaihdoksen ABC

8.11. Marko Merkkiniemi

Kenelle myyt yrityksesi?

19.10. Marko Merkkiniemi

Miten yrityksesi on hinnoiteltu?