30.7.2020 klo 15:16
Uutinen

Verhoomoyrittäjä sai 2166 euroa kustannustukea: ”Hyttysenkakka Itämeressä”

Tamperelaisyrittäjä ei pidä kustannustukea läheskään riittävänä.

Valtiokonttorin sivuilla on lista tähän mennessä hyväksytyistä ja hylätyistä kustannustukipäätöksistä. Listasta ilmenee, että moni yritys on saanut tukea vain hieman yli tuen alarajaksi määritellyn 2000 euron. Tuen määrää voi vähentää jo saatu Business Finland- tai Ely-tuki.

Tampereella toimiva Verhoomo Sinikka Mäkelä sai Valtiokonttorista myönteisen kustannustukipäätöksen 2166 euron tuesta. Yrittäjä otti uutisen vastaan ristiriitaisin tuntein.

– Jos yksinyrittäjät ovat saaneet tukea pari tuhatta euroa, miten on mahdollista, että yhden työntekijän työllistävä yritys saa saman verran. Summat eivät kohtaa. Tämä on yksi hyttysenkakka Itämeressä, yrittäjä Sinikka Mäkelä kommentoi.

– En ole oikeastaan mitään muuta tukea hakenut. Se on selvä, että lainaa en ainakaan ota.

Yrityksensä saaman tuen Mäkelä käytti pääosin vuokriin.

– Ei se kauan pankkitilillä ollut. Todella vähäinen hyöty, mitä tulee yritykseni menoihin, hän jatkaa.

Odottamaton ongelma haittaa työtilannetta

Pelkästään vuokriin Mäkelän yrityksellä uppoaa noin tuhat euroa kuukaudessa. Mäkelä työllisti vielä alkukesästä yhden työntekijän, mutta lomien jälkeen hän tekee töitä yksin. Työntekijään ei ole nyt varaa.

Lähinnä huonekalujen ja veneiden sisätilojen verhoamiseen erikoistunut Mäkelän verhoomo on toiminut Tampereella 24 vuoden ajan. Töitä on riittänyt tasaisesti myös korona-aikana. Viime aikoina haasteita on kuitenkin tuonut kankaiden loppuminen tukusta.

– Töitä on tulossa, mutta tällä hetkellä materiaalipula on suurin ongelma. Töitä on sen verran, että tulen toimeen tällä hetkellä.

Olemme aikaisemmin kertoneet, että kustannustukea myöntävä Valtiokonttori kannustaa yrittäjiä hakemaan kustannustukea. Hakemuksia on saapunut Valtiokonttoriin odotettua vähemmän.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi