Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

24.3.2020 klo 12:04
Uutinen

Verkkokauppa-alustojen tarjoajat tulivat yrittäjien tueksi – puoli vuotta ilmaista palvelua

Verkkokauppa-alustojen tarjoajat auttavat yrityksiä verkkokaupan alkuun nopeasti ja ilman kustannuksia.

Yrittäjämediat kertoi aikaisemmin tällä viikolla kansanliikkeinä syntyneistä alustoista, jotka keräävät yrittäjien palveluita auttaakseen yrittäjiä pahimman koronakriisin yli.

Löydät tuon koosteen täältä.

Myös verkkokauppoja liiketoimintanaan tarjoavat yritykset ovat aktivoituneet tarjoamaan palveluitaan. Muun muassa kajaanilainen Pulse 247 Oy ja sen MyCashFlow -palvelu sekä tamperelainen Vilkas ovat ilmoittaneet tukevansa yrittäjien verkkokaupan perustamista kuuden kuukauden ajan.

MyCashFlown pakettiin kuuluu verkkokaupan perustaminen, ylläpito ja konsultointi sekä ulkoasu ja verkkokauppa asennettuna. Hänen mukaansa yrittäjän etu on noin 2 000 euroa. Lisäksi luvassa on starttikoulutuksia, käsitellään verkkokaupan rakentamis- ja käyttöönottoprosessi tuotteiden lisäämisestä maksu- ja toimitustapojen määrittelyyn sekä kaupan julkaisuun ja tilausten käsittelyyn saakka. Luvassa on myös muuta tukea esimerkiksi logistiikassa ja tekoälyohjatun kaupankäynnin osalta.

– Monella ei ole muuta mahdollisuutta, jos haluaa saada varastot tyhjiksi. Halusimme poistaa kiinteät kulut, jotta ne eivät ole esteenä verkkokauppaan siirtymiselle mahdollisimman nopeasti. Voimme joustaa sen verran omista katteistamme, MyCashFlown liiketoimintajohtaja Pekka Juntunen kertoo.

MyCashFlow tarjoaa vetoapua myös markkinointiin. Kampanjasivu on valmistumassa ja keskustelut medianäkyvyydestä ovat käynnissä.

Juntunen toteaa, että verkkokauppa vaatii pitkäjänteistä työtä.

– Pystyttäminen on yksi asia. Verkkokaupan ylläpito vaatii työtä jatkossakin.

Pitkän tähtäimen digiloikka

Vilkas tarjoaa hyvin samanlaista pakettia. Se on pystyttänyt kampanjasivun pelastetaankauppa.fi jossa kuluttaja voi hakea kotiseutunsa kauppiaita, jotka toimivat verkossa.

– Pakettimme sisältää verkkokauppa-alustan, kauppiastuen, liitynnän maksamiseen ja logistiikkaan, markkinointityökalut ja kaiken muun, mitä kauppias tarvitsee menestyäkseen verkossa. Tarjolla on monipuolista neuvontaa eikä kauppiaiden tosiaankaan tarvitse olla IT-spesialisteja, toimitusjohtaja Markku Korkiakoski kertoo.

Vilkas järjestää esimerkiksi webinaareja päivittäin.

Verkkokauppatoimijoiden avaukset ovat keränneet kiitosta, sillä nyt yrittäjät tarvitsevat nyt kaiken avun, mitä on mahdollisuus saada.

– Digitaaliset ratkaisut ovat pelastus, kun fyysinen kanssakäyminen kutistuu minimiinsä. Kaiken kamaluuden keskellä voi myös toivoa, että loikka digitaalisuuteen on pidemmällä tähtäimellä merkittävä tuottavuusloikka koko suomalaiselle kaupalle, jossa verkkokauppaa ja perinteistä kauppaa ei ole mitään syytä asettaa toisiaan vasten, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha sanoo Vilkkaan tiedotteessa.

Myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kannustaa yrittäjiä kokeilemaan kaikkia keinoja poikkeustilanteessa, jotta pystyy jatkamaan liiketoimintaa kriisin aikana ja myös sen jälkeen.

– Verkkokauppa on monelle hyvä mahdollisuus, Pentikäinen toteaa.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi