22.2.2021 klo 13:46
Uutinen

Vielä ehdit hakea kustannustuki kakkosta – Hakuaika päättyy pe 26.2.

Kustannustuen toisen kierroksen hakuaika päättyy perjantaina 26.2. Huhtikuun puolivälissä on tulossa hakuun paranneltu kustannustuki III, joka on tarkoitettu selkeämmin myös yksinyrittäjille.

Kustannustuen kakkoskierroksen haku päättyy perjantaina 26.2. kello 16.15, jolloin hakemuksen tulee olla sähköisessä palvelussa tallennettuna ja lähetettynä. Kustannustukea ei voi hakea määräajan umpeutumisen jälkeen.

Tukea haetaan sähköisesti Valtiokonttorin verkkosivulla. Jos yrityksellä ei ole mahdollisuutta hakea kustannustukea sähköisesti, hakemuksen voi lähettää myös postitse. Tällöin hakemuksen on oltava perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään 26.2.2021 klo 16.15.

Kustannustukea maksettu noin 138 miljoonaa euroa

Valtiokonttori on maksanut kustannustukea maanantaihin puoleenpäivään mennessä 137 684 036 euroa. Kustannustukea on hakenut tähän mennessä reilut 15 000 yritystä. Niistä noin 4 500 (38%) on saanut tuen ja noin 8900 yrityksen (62%) hakemus on hylätty. Tuen määrä yritystä kohden on keskimäärin 25 000 euroa.

Pienin myönnetty tuki on noin 2 000,86 euroa ja maksimituen eli 500 000 euroa on saanut tähän mennessä parikymmentä yritystä. Niiden joukossa ovat muun muassa Finlandia-talo, matkatoimisto Tjäreborg, Lippupiste ja Lehtimäen liikenne.

Myönnetyt, hylätyt ja käsittelyssä olevat kustannustukihakemukset löydät täältä.

Valtiokonttorin sivustolta löytyy hakuohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, video-ohje hakemuksen täyttämisestä, tallenne kustannustuki-webinaarista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tuen määrää ja 2 000 euron minimitukisumman täyttymistä voi arvioida laskurilla sekä taulukon avulla.

Kustannustuen puhelinpalvelu palvelee arkisin klo 9-15 numerossa 0295 50 3050.

Kustannustuki kolmonen myös yksinyrittäjille

Yksinyrittäjät tarvitsevat lisätukea ja Suomen Yrittäjät on edistänyt toista kierrosta voimakkaasti.

Kustannustuki III on tarkoitettu selkeämmin myös yksinyrittäjille. Tuki tulee haettavaksi huhtikuun puolivälissä valtioneuvoston alustavan aikataulun mukaan. Lakiesityksen lausunnot annetaan tällä viikolla ja se on eduskunnan käsittelyssä maaliskuussa.

Kuntien ja kaupunkien sijaan yksinyrittäjät hakevat tukea Valtiokonttorista, kuten muutkin kustannustuen hakijat.

Yksinyrittäjätuki oli edellisellä kierroksella 2 000 euron kertakorvaus. Nyt tuen minimimäärä on 2000 euroa, mutta se voi olla enemmänkin. Lue lisää tuen yksityiskohdista täältä.

Lue myös tämä uutinen kustannustuesta ja yksinyrittäjätuesta:

Yhä useampi yksinyrittäjä mukaan kustannustuen seuraavalle kierrokselle – Hallitus esittää jatkoa yrittäjän työmarkkinatuelle

toimitus(at)yrittajat.fi