11.5.2020 klo 17:33
Uutinen

Viestintää, virtuaalikahveja ja lahjakorttien takausta – Aluejärjestöt ja paikallisyhdistykset keksivät tapoja auttaa yrittäjiä

Yrittäjäyhdistykset ja -järjestöt ovat löytäneet kumppaneita kaupungeista ja kunnista yrittäjien tukemiseksi koronakriisin aikana.

Alueelliset yrittäjäjärjestöt ja paikallisyhdistykset ovat reagoineet koronakriisin aiheuttamaan yrittäjien ahdinkoon monin tavoin.

Yrittäjämediat on kertonut soittoringeistä ja virtuaalikahveista, joita paikalliset yrittäjäyhteisöt ovat pistäneet pystyyn tukeakseen toisiaan.

Lue myös Yrittäjät ovat koonneet puhelin- ja neuvontarinkejä toistensa tueksi – ”Raha on materiaa, kunhan porukat nyt muuten selviäisivät tästä”

Virtuaalikahvitaukoja ja erilaisia juttutuokioita ovat järjestäneet myös Joensuun yrittäjät, Kontiolahden ja Tohmajärven yrittäjät.

Saarijärvellä yrittäjien virtuaalikahveja toteutetaan kaksi kerta viikossa Saarijärven Yrittäjien, kaupungin ja Saarijärvellä toimiva Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavon yhteistyöllä.

Kahveilla on ollut mukana joku vierailija, joka on alustanut kahvittelun jollakin ajankohtaisella teemalla. Yrittäjillä on myös mahdollisuus käydä keskustelua ja jakaa kokemuksiaan. Osallistujia kahveilla on ollut jopa noin 30 kerrallaan.

Yhteisponnistuksia kaupungin kanssa

Myös Viitasaaren, Outokummun ja Polvijärven yrittäjät ovat tehneet yhteistyötä kaupungin tai kunnan kanssa.

Viitasaasen Me sydän VTS -kampanja muistuttaa asioimaan paikallisten kivijalkakauppiaiden liikkeissä, ja kaupunki tukee kampanjamateriaalien teettämistä. Myös kampanjan viestintä näkyy yrittäjäyhdistyksen ja kaupungin kanavissa.

– Ensi viikolla on lähdössä yhteispostitus 150 osoitteeseen. Kirjeessä lähtee ajankohtaista tietoa, paikallisen rautakauppiaan lahjoittamia kesäkukkien siemeniä sekä kampanjan tarra ja kortteja, Viitasaaren Yrittäjien puheenjohtaja Hanna Virtanen kertoo.

Viitasaarella on myös arvottu perjantaisin 10 euron lahjakortteja paikallisiin yrityksiin.

Kaupunki on aikaistanut investointejaan ja pilkkonut hankintojaan niin, että paikalliset yrittäjät pystyvät entistä paremmin osallistumaan niihin.

Lahjakortit takaukseen

Ylivieskan Yrittäjät ovat puolestaan luvanneet taata toukokuun alun ja heinäkuun lopun välillä ostetut lahjakortit paikallisten yrittäjien palveluihin sataan euroon saakka ostajaa kohden.

– Tämä on paras ja konkreettinen kädenojennus, mitä pystymme tekemään. Idean oli keksinyt joku toinen yrittäjien paikallisyhdistys, ja me saimme idean siitä. Laskimme riskejä ja arvioimme, mihin lompakko riittää, Ylivieskan yrittäjien puheenjohtaja Mikko Kaarto kertoo.

Vielä on auki, lähteekö kaupunki mukaan lahjakorttien takaamiseen. Kaarto kehuu yhteistyötä Ylivieskan kaupungin kanssa koronan aikana ja muutenkin. Normaalisti yrittäjäyhdistys ja kaupungin johto tapaavan kahden kuukauden välein. Nyt kokouksia on pidetty viikoittain.

– Vaihdamme ajatuksia ja kerromme, mitä yrittäjät kaupungilta haluavat. Teemme hyvät muistiot ja sovimme, miten etenemme. Sitten ei tarvitse arvailla, mikä on toisen näkemys. Kaupunki on ollut meille myötämielinen ja tullut vastaan kaikessa, missä pystyy, Kaarto kertoo.

Lue myös Pohjois-Pohjanmaalla laitettiin töpinäksi: Yksi kunta takaa yrittäjien lahjakortit, toinen tarjoaa edullista lainaa

Elina Hakola

elina.hakola(at) yrittajat.fi

Kuva Getty Images