Anton (vas.), Vassili ja Artem Goutsoul pyörittävät Enkora-yritystä, joka sai vuonna 2022 vuoden maahan muuttanut yrittäjä -palkinnon. Vassili tuli Suomeen jo neuvostoaikana. Kuva: Meeri Utti
26.9.2023 klo 06:29
Uutinen

Vuoden maahan muuttanut yrittäjä taas haussa – Kerro oma suosikkisi

Suomen Yrittäjät etsii nyt viidettä kertaa vuoden maahan muuttanutta yrittäjää. 

Kilpailu tekee näkyväksi maahan muuttaneiden yrittäjien vaikutusta suomalaisessa yrityskentässä. Kisan voittajan toivotaan toimivan kannustavana esimerkkinä muille samanlaisesta taustasta tuleville yrittäjille.  

– Haemme kilpailuun useamman vuoden menestyksekkäästi yritystä pyörittäneitä yrittäjiä, yrittäjäpareja ja tiimejä kulttuuriseen taustaan tai kielitaitoon katsomatta, verkostokoordinaattori Sonja Antosalo Suomen Yrittäjistä kertoo. 

Antosalo toivookin, että Suomeen muuttaneet yrittäjyydestä kiinnostuneet ja sitä suunnittelevat voivat ammentaa kilpailun voittajan kokemuksista ja rohkaistuvat itse perustamaan yrityksen. 

– Maahanmuuttajayrittäjältä vaaditaan usein muiden yrittämisen haasteiden lisäksi erityistä kykyä sopeutua ja oppia uutta. Meitä kiinnostavat kilpailussa varsinkin ne yrittäjät, joilla on innostava ja rohkaiseva asenne yrittäjyyttä kohtaan. 

Viime vuonna vuoden maahan muuttanut yrittäjä -palkinnon sai perheyritys Enkora, joka keskittyy lukitusratkaisuihin. Ukrainasta Suomeen saapuneen Goutsoulin perheen yrityksen tarinan voit lukea tästä.

Lue myös, kuinka Nokia-insinööristä tuli kahvinpaahtaja

Haku avoinna kuukauden 

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa yrittäjää englanniksi tai suomeksi viimeistään 22. lokakuuta. Ehdotuksen voi tehdä täällä. Voittaja julkistetaan 14. joulukuuta Business Unplugged -tapahtumassa Helsingissä. 

Tuomaristo valitsee kolmesta finalistista voittajan, joka saa 5 000 euron rahapalkinnon työeläkeyhtiö Elolta. 

– Meille on tärkeää olla mukana nostamassa esiin inspiroivia yrittäjätarinoita, kertoo Elon johtaja Marianna Ahola.

– Maahan muuttaneet yrittäjät tuovat uusia näkökulmia ja kansainvälistä osaamista yrityskenttäämme. Nostamalla esiin näitä ainutlaatuisia tarinoita ja yrittäjiä tunnustamme heidän panoksensa ja samalla kannustamme muitakin yrittämään. 

Ehdokkuuden kriteerit

Kilpailuun ehdotettavan maahan muuttaneen yrittäjän on täytettävä seuraavat ehdot:  

Yrittäjä ei ole syntynyt Suomessa. 

Yrittäjän äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame. 

Yrittäjä on perustanut yrityksen Suomeen. 

Yrittäjän ja yrityksen tulee olla maineeltaan moitteeton. 

Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa. 

Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen mennessä. 

Kilpailuun voi ehdottaa yksinyrittäjän, yrittäjäkaksikon tai tiimin. Yrittäjä ei voi olla Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.  

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus