Salla Hakasuo on vuoden yksinyrittäjä 2023 Janakkalassa. Hän toteuttaa lapsuuden haavettaan ja on omien sanojensa mukaan ”kukkakaupan täti”.
25.11.2023 klo 18:59
Uutinen

Vuoden yksinyrittäjä Janakkalassa 2023 Salla Hakasuo – Luovaa asiakaspalvelua unelmatyössä

Tervakosken Kukkakaupan yrittäjä Salla Hakasuo on valittu vuoden yksinyrittäjänä Janakkalassa 2023. Palkinto luovutettiin lauantaina 25.11. Janakkalan yrittäjäjuhlassa.

Ulkona sataa räntää ja on harmaa marraskuinen aamupäivä. Ovessa on sympaattinen lappu, jossa kerrotaan ulkopuolella olevien kukkien olevan itsepalvelumyynnissä liikkeen ollessa suljettuna. Maksu tapahtuu tilille tai myöhemmin kassaan. Kontrastina alkutalven loskalle, sisäpuolella odottavat kukkien väriloisto ja lämmin valoisa tunnelma. Kuin pisteenä i:n päällä vaikutelmaa täydentää yrittäjän aurinkoinen olemus. Kaikesta huokuu, että hän nauttii työstään ja yhteisöstä, jossa hän kauppaansa pitää. Työtään hän tekee rennolla, mutta ammattimaisella otteella.

– Jokin aika sitten nuori asiakas pyysi minua tekemään kimpun, joka olisi kuin yksisarvisen ripuli. Siitä tuli ihanan värikäs, monilajinen kimppu. Rakastan värejä, Hakasuo nauraa.

Hän myöntää toteuttavansa työssään juuri sitä, mistä lapsena haaveili.

– Kukkakaupan täti on ollut haaveammattini jo lapsesta saakka. Pikkutyttönä keräilin kedon kukkia, tein niistä kimppuja ja olin myyvinäni niitä. Kaiken kaikkiaan olen ollut alalla 25 vuotta, josta yrittäjänä viimeiset kahdeksan vuotta, palkittu yrittäjä muistelee.

Hakasuosta tuli yrittäjä liiketoimintakaupan kautta. Hän oli tuolloin töissä Turengissa toisella yrittäjällä, jolta Hakasuo osti Tervakosken toimipisteen liiketoiminnan. Lähtökohta ratkaisulle oli oman työn säilyminen. Yrittäjyys ei ollut suunnitelmissa, mutta ratkaisu ei Hakasuota kaduta.

– Niinhän siinä kävi, että varmistin työni säilymisen työllistämällä itseni yrityksen kautta. Mutta olen huomannut, että yksin yrittämisessä on parasta juuri se itsenäisyys; se että saa olla oman itsensä herra ilman ulkopuolista auktoriteettia.

Yksinyrittäjän taustalla on vahva perheen tuki. Välillä se näyttäytyy kiireapuna ja joskus kukkien kuljetuspalveluina. Kukkakauppa on saamassa myös uusia tuotteita perhepiiristä.

– Tyttäremme aloitti keramiikka-artesaaniopinnot HAMK:ssa. Sitä kautta meille on tulossa kohta käsintehtyjä ruukkuja, maljakoita ja tuikkulyhtyjä myyntiin.

Hakasuo nauttii asiakastyöstä ja hän tietää mikä merkitys lähipalveluilla on kyläyhteisöjen asukkaille ja muille yrittäjille.

– Asiakaspalvelu on minun lempijuttuni. Tervakoskella on ihania asiakkaita, joita on ilo auttaa. Kun muistamme itse suosia paikallisia palveluita ja valita paikallisia tuotteita, niin palvelut säilyvät. Hyvä kiertää pientä kehää.

Vuoden yksinyrittäjä Janakkalassa 2023
Tervakosken Kukkakauppa Oy
Yrittäjä: Salla Hakasuo
Yritys perustettu: 2015
Toimiala: kukkien vähittäismyynti
Työntekijät: yksinyrittäjä