3.11.2021 klo 13:56
Uutinen

Vuoden Yrittäjä 2021 on Tapio Karppinen

Nurmijärven Yrittäjät ry on palkinnut Kelloliike ja Valokuvaamo Karppisen yrittäjän Tapio Karppisen Vuoden yrittäjänä 2021.

Nurmijärven Yrittäjien ja sen palkitsemislautakunnan puheenjohtaja Pirjo Kivistö perustelee valintaa Tapio Karppisen pitkäjänteisellä työllä yrittäjyyden parissa sekä huippuosaamisesta erikoistuneella alalla. Verkkokauppojen valtakaudella perinteinen palvelu erottuu ylivertaisuudellaan.

Kelloliike ja Valokuvaamo Karppinen lienee monelle tuttu joko passikuvan otosta, filmirullan kehittämisestä tai silkasta ihmetyksestä, kuinka valtavan murroksen läpikäyneen erikoisalan perinteinen kivijalkaliike voi sinnitellä pystyssä verkkokauppojen valtakaudella.– No, en sanoisi, että helposti, mutta tässä ollaan, naurahtaa yrittäjä Tapio Karppinen.
– Ehkä sitä helpottavat vähäiset menot ja mukautuminen maailman menoon, jatkaa Karppinen ja sammuttelee tietokonetta vilkkaan passikuvapäivän jälkeen.

Valokuvausala on läpikäynyt valtavan muutoksen siirtyessään digiaikaan, mutta moni asia on pysynyt ennallaan: kellot korjataan edelleen käsin eivätkä niiden patterit itsekseen vaihdu. Ristiäis- ja rippilahjat kunnioittavat pitkälti perinteitä ja filmirulliakin menee vielä pari viikossa.
– Lyhennän rannekkeet asiakkaan odotellessa. Ehkä se on sitä palvelua, jota ei ihan joka paikassa eikä varsinkaan verkossa saa, pohtii Karppinen.

Karppinen vihkiytyi alalle jo varhain tuuratessaan valokuvia pimiössä kehittävää isäänsä Johannes (Hannes) Karppista. Tiski oli samalla korkeudella kuin silmät, mutta hommat tulivat hoidettua. Alkuun liikkeessä myytiin jopa televisioita ja mopoja, kunnes valikoima kiteytyi nykyiselleen kellojen, lahjatavaroiden ja kuvien ympärille.

Yritys on ollut pystyssä yli 72 vuotta, joista viimeiset 64 vuotta samassa rakennuksessa ja 43 vuotta Tapio Karppisen kipparoimana.Myös jatko näyttää hyvältä Karppisen pojan Tomi Karppisen valmistuttua kellosepäksi ja työskennellessään oman yrityksensä puitteissa isänsä liikkeessä. Tekemisiä vaihdellaan lennossa, isä kuulee pojaltaan uusista tuulista ja toisin päin välittyy arvokasta kokemusperäistä tietoa.

Yrittäjien yhtäläinen ääni ja samankaltainen hillitty tapa hoitaa asiat käden käänteessä tuovat kelloliikkeen ja valokuvaamon asiakkaille tänä päivänä harvinaisuutensa vuoksi arvokasta jatkuvuuden tunnetta.