2.11.2020 klo 09:48
Uutinen

Vuoden yritys Turussa 2020: SM Maanpää Oy

SM Maanpää Oy palkittiin vuoden yrityksenä Turussa. Yrityksen perustaja Sauli Maanpää kokee, että valinta on kiitos ja kunnianosoitus koko konsulttialalle, ja iloitsee suunnittelualan saamasta arvostuksesta.

– Tämä tunnustus on palkinto koko suunnittelualalle, arvostuksen osoitus kaikille keskikokoisille suunnittelutoimistoille. Palkinto viestii siitä, että julkishallinto tai iso kansainvälinen toimisto eivät ole ainoat työllistymisvaihtoehdot korkeakoulutetuille insinööreille. Pitkäjänteinen ja sitkeä pitää olla, mutta tällä alalla pärjää myös yrittäjänä paikallisesti, tiivistää Sauli Maanpää.

SM Maanpää Oy tekee maaperätutkimuksia, mittauksia, geosuunnittelua ja pohjarakenteiden suunnittelua. Toimeksiantoja toteutetaan myös alihankintana erilaisissa rakennus- ja saneerausprojekteissa. Asiakkaina on myös yksityishenkilöitä, jotka tilaavat pohjatutkimuksia ja geosuunnitelmia. SM Maanpää Oy on ollut myös Turun Vesihuolto Oy:n kaivantojen suunnittelijana vuosikymmeniä.

Sauli ja Maritta Maanpää pitävät tärkeänä sitä, että yrityksessä on oma maastotutkimushenkilöstö. Heillä on myös oma maalaboratorio, missä tehdään perustutkimukset (maanäytteen vesipitoisuus, maalaji, maanäytteen rakeisuus, humuspitoisuus, pH-arvo). Tarkemmat tutkimukset maanäytteistä lähetetään tutkittavaksi erikoislaboratorioihin.

– Geosuunnittelu perustuu tietoon, joka tulee maaperästä. Mm. talonrakennushankkeissa näiden tietojen on mielestäni hyvä olla kiinteästi yhdessä yrityksessä, toteaa Sauli Maanpää.

Koronan takia Varsinais-Suomen Yrittäjägaalaa ei voitu järjestää tänä vuonna. Palkintojuhlan sijaan Sauli ja Maritta osallistuivat aiottuna juhlapäivänä Kalevan Kierroksen suunnistukseen Espoossa. Kalevan Kierros (kestävyyskuntoilun klassikko) on kuulunut pariskunnan ohjelmaan jo 30 vuoden ajan.

Palkinto jaetaan pienimuotoisemmin marraskuun aikana.

Teksti ja kuva: Terhi Haverinen