14.12.2022 klo 12:44
Uutinen

Yhteisö sparraa ja inspiroi yrittäjää

Yrittäminen on oman osaamisen hyödyntämistä, intohimo ja mahdollisuus menestyä. Yrittäjän vierellä kulkee yrittäjäjärjestö, ja sen mukanaan tuoma tuki ja verkostot.

Sara Virkkula on sallalainen yrittäjä kolmannessa polvessa. 

– Sallatunturin Tuvat on perustettu ukkini Aarno Virkkulan toimesta vuonna 1983. Tarjoamme majoitus- ja ravintolapalveluita sekä moottorikelkkasafareita Sallassa.

Virkkula on Suomen suurimman yrittäjäjärjestön jäsen. Kolmiportainen etujärjestö koostuu keskusjärjestö Suomen Yrittäjistä, aluejärjestöistä, kuten Lapin Yrittäjät, ja paikallisyhdistyksistä, kuten Sallan Yrittäjät. Jäsenyys merkitsee Virkkulalle ”yhteisöllisyyttä, yhteistyötä ja vertaistukea”.

– Pienellä paikkakunnalla yhteistyössä on voimaa ja yhdessä tekemällä saa enemmän aikaan kuin yksin. Yrittäjyys voi aika ajoin tuntua yksinäiseltä, mutta kun kokemuksia jakaa muiden yrittäjien kanssa, saa heistä hyvää vertaistukea, hän kertoo.

Virkkula on tuore Sallan Yrittäjien puheenjohtaja. Paikallisyhdistykset järjestävät tapahtumia ja tilaisuuksia sekä vaikuttavat yrittäjien puolesta paikallisesti.

– Yhdistys on pitkään tehnyt hyvää ja rakentavaa yhteistyötä kunnan kanssa, hän kertoo.

– Sallan Yrittäjät on järjestänyt hyväntekeväisyystapahtumia ja varainkeruuta, joista on lahjoitettu varoja esimerkiksi kylän ulkoliikunta- ja leikkipaikkaan. Yhdistykselle on tärkeää edistää paikallista hyvinvointia.

Sara Virkkula

Mahdollisuus vaikuttaa kunnan elinkeinotoimintaan

Kittiläläinen yrittäjä Pertti Hettula pitää itsestään selvänä, että yrittäjä kuuluu Suomen Yrittäjiin.

– Yrittäjäjärjestö on oikea edunvalvoja yrittäjien puolesta. Jäsenenä saa helposti apua yrittäjyyteen liittyviin ongelmiin. Se tuo turvan yrittäjän arkeen ja tekemiseen.

Hettula on Kittilän Yrittäjien puheenjohtaja ja toimii yrittäjänä kuljetuspalvelu Hettula oy:ssa. Hän kertoo, että järjestön kautta yrittäjä saa vertaistukea ja verkostoituu helposti. 

– Toiminnassa pääsee lisäksi vaikuttamaan kunnan elinkeinotoimintaan, Hettula lisää.

Vaikuttaminen ulottuu parhaimmillaan valtakunnan päättäjien tasolle, kun ministerit ja kansanedustajat vierailevat kunnissa. Usein paikallisyhdistykset tekevätkin yhteistyötä naapurikuntien ja -yhdistysten kanssa. 

– Minulla on sellainen tunne arjen keskustelujen perusteella, että yrittäjiä arvostetaan. Paikallisyhdistystoiminta on hyvä yrittäjyyden esilletuonti kuntalaisille, Hettula pohtii.

Pertti Hettula (toinen vasemmalta)

”Älä anna maailmantilanteen pidätellä itseäsi”

– Jos olet harkinnut yrittäjyyttä, älä anna maailmantilanteen pidätellä itseäsi. Aloittavan yrittäjän ensimmäisenä hyvänä tukikanavana toimii yrittäjäjärjestö. Jos tarvitset apua tai tukea, niin kysyvä ei tieltä eksy, kannustaa Jerry Sandberg, Rovaniemen Yrittäjien jäsenvastaava.

Sandberg työskentelee yrittäjänä Lapin Turvaajat oy:ssa, jossa hän tekee yritys- ja henkilövakuutusmyyntiä asiamiehenä. Hän kuuluu Yrittäjiin, koska paikallisyhdistyksen kautta pääsee tutustumaan toisiin yrittäjiin. Jäsenyyden kautta Sandberg saa tietoa tärkeistä ja ajankohtaisista asioista.

– Järjestön pääasiallinen tarkoitus on tuoda helpotusta arkeen ja ajaa yrittäjän etua. Kannan myös itse korteni ketoon jäsenmaksun myötä sekä aktiivisella paikallisyhdistyksen hallitustyöskentelylläni, Sandberg kertoo.

– Paikallisesti haluan yhdistää jäsenet erilaisten tapahtumien kautta. Tapahtumissa voidaan jakaa ajatuksia ja luoda uusia yhteisiä hyviä hetkiä välillä jopa raskaan arjen keskellä.

Jerry Sandberg

Yhteisö ”sparraa” ja inspiroi yrittäjää 

Rovaniemen Yrittäjien puheenjohtaja Tanja Kauriinoja vannoo verkostojen nimeen. 

– Yhdessä tekemisessä on voimaa ja yhteisöllisyys on inspiroivaa. Rovaniemen Yrittäjät on kuin perhe, jossa jaetaan niin ilot kuin surut. On hienoa, kun saa verkostoitua upeiden yrittäjien kanssa ja jakaa yrittäjyyden monimuotoista arkea. Yhdessä on mukava touhuta myös vapaa-ajalla. Mikäpä sen mukavampaa, kun ympärillä on näin suuri joukko yrittäjäystäviä.

Kauriinoja työskentelee yrittäjänä NewStart oy:ssa, jonka palveluja ovat konsultointi, myynti- ja agentuuripalvelut. Myös miehensä Kalle työskentelee yrittäjänä, Dotican oy:ssa.

Kauriinoja on saanut Yrittäjien jäsenyyden kautta ”mittaamatonta sparrausta” yrittäjyyteen. Samalla hän on voinut antaa oman panoksensa yrittäjien käyttöön toimiessaan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen Yrittäjien mentorina ja asiantuntijana. 

– Koen, että järjestöllä on merkittävä rooli yhteiskunnassa yrittäjien edunvalvonnan osalta. Haluan tietenkin olla osa Suomen suurinta yrittäjäyhteisöä, Kauriinoja toteaa.

Kalle ja Tanja Kauriinoja

Yhdessä olemme enemmän

Haluaisitko liittyä osaksi Suomen suurinta yrittäjäyhteisöä? Kauttamme saat tueksesi asiantuntevat lakiosaajamme, laajat verkostomme, hyödylliset palvelumme ja euroja säästävät jäsenetumme.