14.1.2019 klo 09:46
Uutinen

YKSINYRITTÄJÄAKATEMIA Yrittäjille kasvua osaamista kehittämällä

Pohjois-Karjalan Yrittäjät vahvistavat yksinyrittäjien kasvun mahdollisuuksia käynnistämällä Yksinyrittäjäakatemian koulutusohjelman Pohjois-Karjalan alueella. Koulutuksen sisällöstä vastaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria, joka on kouluttanut alueella jo satoja yrittäjiä johtamisen ja yrittäjyyden saralla.

Yksinyrittäjäakatemian opiskelijat osallistuvat tutkintoon johtavaan koulutusohjelmaan, jonka tarkoituksena on vahvistaa ja täydentää yrittäjän omaa osaamista. Opiskelu on maksutonta ja käytännönläheistä oppisopimusopiskelua, joka toteutetaan yrittäjän omassa yrityksessä. Lähiopetuspäivä on kerran kuukaudessa.

Akatemiassa opiskelija voi suorittaa yrittäjän ammattitutkinnon, tai jopa tutkinnon osia omalta ammattialalta. Koulutussisällöt on valittu tutkinnon perusteiden mukaisesti, mutta koulutuksen rakenne mahdollistaa myös syvempää perehtymistä muun muassa markkinointiin, myyntiin ja yrittäjän ajanhallintaan – nämä teemat on koottu yrittäjien toiveiden mukaisesti. ”Tavoitteenamme on vahvistaa yrittäjän osaamista ja verkostoitumista. Siitä syntyy vahvuutta liiketoimintaan ja potkua kasvuun. Tämä koulutustuote vahvistaa strategista linjaamme – menestymisen riskiä ”, toteaa Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg.

Mentoreita etsitään

Koulutusohjelmaan sisällytetään myös alueen yritystapahtumia, muiden koulutusten tarjontaa ja kehittämistoimintaa, jolloin yrittäjälle tarjoutuu mahdollisuus kehittää itseään ja yritystään tehokkaasti ja monipuolisesti. Vahva painotus on myös verkostoitumisella, johon koulutus osaltaan kannustaa ja valmentaa osallistumaan. ”Yhteiskuntamme tarvitsee yrittäjiä. Yrittäjyyden vahvistaminen on äärimmäisen tärkeää seudullemme ja olemme mielellään mukana luomassa uudenlaista koulutusohjelmaa”, koulutuspäällikkö Teemu Kokko iloitsee.

Akatemian järjestävät tahot käynnistävät samalla myös mentorihaun. Alueen yrittäjillä on mahdollisuus hakeutua mentoriksi, joka toimii yrittäjän sparraajana akatemian koulutuksen ajan. Mentoroinnista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Riverian Anja Sivoseen, yhteystiedot alla.

Ensimmäinen ryhmä starttaa maaliskuussa

Pohjois-Karjalan Yksinyrittäjäakatemia aloittaa koulutusohjelman 19.3. Riverian Tietotalossa (Kaislakatu 8D). Koulutusohjelmasta kiinnostuneet voivat jo olla yhteydessä Riverian koulutussuunnittelija Anja Sivoseen, anja.sivonen@riveria.fi, 050 533 2077. Yksinyrittäjäaakatemiasta ja sen sisällöistä järjestetään infotilaisuus Pohjois-Karjalan Yrittäjien Single-illassa 15.2. Joensuussa

Yhteyshenkilöt: Toimitusjohtaja Merja Blomberg / Pohjois-Karjalan Yrittäjät, 050 367 5194, koulutussuunnittelija /Anja Sivonen/Riveria, 050 533 2077 tai akatemiaoperaattori Petra Pulkkinen /Opineo Oy, 050 535 2776.