8.4.2020 klo 17:57
Uutinen

Yksinyrittäjien tukeen 150 miljoonaa euroa lisää

Yksinyrittäjät voivat pian hakea kunnista 2000 euron koronatukea. Hallitus myönsi aiemman 100 miljoonan lisäksi 150 miljoonaa lisää yksinyrittäjätukeen.

Valtioneuvosto hyväksyi keskiviikkona asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille. Asetus astuu voimaan saman tien eli torstaina 9.4. ja se on voimassa 15. lokakuuta saakka.

Yksinyrittäjät voivat hakea 2000 euron tukea yrityksen sijaintikunnasta. Tuen haku avautuu mahdollisimman pian. Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto infoavat yksityiskohdista ja hakulomakkeesta.

– Toivomme, että jokainen kunta käyttää tämän mahdollisuuden ja huolehtii, että alueensa yksinyrittäjät saavat tämän tuen nopeasti, sanoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Voi olla, että hakuprosessi etenee eri kunnissa hieman eri tahtiin.

Työ- ja elinkeinoministeriössä on laadittu kunnille tuen myöntämiseen käytännönläheiset ohjeet sekä valmis hakulomakepohja.

– Suomen Yrittäjät on vaikuttanut asian valmisteluun ja voi sanoa, että parempaan suuntaan on menty yrittäjien kannalta. Lomake, ohjeet ja määrittelyt ovat selkeitä. Tuki yksinkertaistuu ja samalla myös hakemus on aika yksinkertainen, Kujala toteaa.

– Varmasti prosessi voi sisältää vielä joitakin byrokratian kukkasia ja haasteita tulee olemaan kuntien toimeenpanossa, Anssi Kujala sanoo.

toimitus(at)yrittajat.fi