17.6.2020 klo 13:21
Uutinen

Yli 28 000 yksinyrittäjää hakenut kuntien koronatukea – Tukea voi hakea syyskuun loppuun

Kunnat ovat vastaanottaneet yli 28 000 yksinyrittäjien koronatukihakemusta. Hakemuksista on käsitelty noin 26 000 ja hyväksyttyjä hakemuksia on reilut 22 000. Vähäinen kysyntä on yllättänyt osassa kuntia.

Tiedot käyvät ilmi Kuntaliiton kunnille tekemästä kyselystä, johon vastasi 192 kuntaa.

Hallitus on suunnannut yksinyrittäjien tukeen 250 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt rahoituksen kunnille laskennallisena osuutena siinä suhteessa, kuinka paljon kunnissa on yksinyrittäjiä.

Yksinyrittäjätukeen varatusta summasta mennee reilu neljännes – Vielä ehtii hakea

62 prosenttia kunnista vastasi Kuntaliiton kyselyyn. Yksinyrittäjätukea ehtii vielä hakea.

– Tällä menolla varatusta 250 miljoonasta eurosta menee reilu neljännes. Tuki tulee riittämään hyvin ja kuntiakin on yllättänyt vähäinen kysyntä. Haluan muistuttaa, että vielä elokuun tuki on voimassa ja sitä voi hakea vielä syyskuussa. Yrittäjän kannattaa siis pohtia omalta osaltaan, täyttääkö ehdot, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala kannustaa.

– Kuntiin tulleiden hakemusten määrä on loppukevään kuluessa vähentynyt. Vain viidessä prosentissa kunnista on käytetty vähintään puolet ministeriön myöntämästä avustuksesta, Kuntaliiton Alueet ja yhdyskunnat -yksikön johtaja Jarkko Huovinen kertoo Kuntaliiton verkkosivuilla.

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta 2000 euron suuruista kertakorvausta, joka on tarkoitettu yrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Kuntaliitto toteutti kunnille 10.6.–13.6.2020 sähköisen kyselyn, johon vastasi 192 kuntaa eli 62 prosenttia. Kyselyyn vastanneissa kunnissa asuu yhteensä 4 miljoonaa asukasta eli 72 prosenttia maan väestöstä.

Lue lisää: Yrittäjien tavoite läpi: Yksinyrittäjätuki myös eläketuloa saaville yrittäjille

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi