11.3.2021 klo 13:49
Uutinen

Yrittäjä, hyödynnä tuki ja neuvonta – maksuttomia tukipalveluita Helsingissä

Yrittäjä, älä jää kysymystesi kanssa yksin. Koronan tai muiden vastoinkäymisten koettelemille yrittäjille löytyy paljon erilaisia maksuttomia tukipalveluja.

Suomen Yrittäjien jäsenille on tarjolla maksutonta lakineuvontaa. Neuvonnasta saat apua muun muassa yritystoimintaan, verotukseen tai työlainsäädäntöön liittyvissä kysymyksissä. Lakineuvonta toimii arkisin klo 8–18 numerossa 09 229 222.

Helsingin Yrittäjien toteuttamassa Vahva yrittäjyys -hankkeessa tarjotaan tänä vuonna maksutonta ja luottamuksellista perusyritysneuvontaa erityisesti nyt koronan aiheuttamassa tilanteessa.

Yritysneuvonta on avoin kaikille yrittäjille, mutta edellyttää hankkeen rahoittajan (EU / ESR Euroopan Sosiaalirahasto) edellyttämien kaavakkeiden täyttämisen. Yritysneuvontatapaamiseen kannattaa valmistautua tilinpäätöksen ja viimeisimmän tuloslaskeman kanssa. Numeroiden kautta yritysneuvoja pääsee hyvin yrityksen nykytilanteen tasalle.

Yritysneuvonta-asioissa yrittäjät voivat olla suoraa yhteydessä projektipäällikkö Anne Innaseen, (anne.innanen(at)yrittajat.fi).

– Neuvonnassa keskitytään sinun yrityksesi asioihin – tällä hetkellä etäyhteydellä tai puhelimitse. Tarvittaessa ohjaamme sinut yhteistyöverkoston maksuttomiin asiantuntijatapaamisiin tarpeiden ja tilanteen mukaan, Innanen kertoo.

Yrittäjäjärjestön Mentorisi.fi-palvelusta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa. Mentorisi.fi-palvelusta löydät lisätietoja täältä.

Muita yritysneuvontaa tai apua tarjoavia tahoja

Yrityskummit ovat valtakunnallisesti toimiva asiantuntijaverkosto, joka koostuu kokeneista yrittäjistä ja yritysjohtajista. Yrityskummit tarjoavat maksutonta apua Suomessa toimiville pk-yrityksille. Lisätietoja: www.yrityskummit.fi

Startup-yrittäjät voivat kääntyä NewCo Helsingin puoleen, kun tarvitsevat apua rahoituksen, yhteistyökumppaneiden tai verkostojen hankkimisessa. NewCo Helsinki tarjoaa myös kattavaa perustietoa ja tukitoimia aloitteleville yrittäjille Helsingissä. Lisätietoja: www.newcohelsinki.fi

> Entrepreneur, get support and advice – free support services in Helsinki

Teksti: Lotta Teivaala
Kuvat: AdobeStock ja Markus Sommers