20.3.2020 klo 11:21
Uutinen

Yrittäjä, hyödynnä yritysneuvojan tuki alueellasi! – Halu jutella riittää syyksi

Uusyrityskeskusten ja kehittämisyhtiöiden yritysneuvojat ovat kaikkien yrittäjien ja yritysten käytettävissä.

Suomen Yrittäjät, Kuntaliitto, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ja Suomen Uusyrityskeskukset ovat syventäneet yhteistyötä koronakriisissä. Ne ovat koonneet alueellisten yritysneuvontapalveluiden yhteystietolistan yhden osoitteen alle. Löydät sen täältä.

Uusyrityskeskusten ja kehittämisyhtiöiden yritysneuvojat ovat kaikkien yrittäjien ja yritysten käytettävissä. Yritysneuvoja auttaa yrittäjiä muodostamaan kokonaiskuvan yrityksen taloustilanteesta, arvioimaan kassavirran tilanteen ja riittävyyden, löytämään ja hakemaan oikeat erityistuet tilanteessa, listaamaan tarvittavia toimia, kuten maksuaikajärjestelyjä sekä tarvittaessa hakemaan rahoitusjärjestelyjä.

Normaalisti uusyrityskeskukset auttavat aloittavia yrittäjiä ja yrittäjyyttä pohtivia. Nyt apua ohjataan kriisiin.

– On tärkeää, että yrittäjät löytävät palvelun, eivätkä nyt epäröi ottaa yhteyttä oman alueensa kehitysyhtiöiden ja uusyrityskeskusten tarjoamaan maksuttomaan yritysneuvontaan, Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Susanna Kallama sanoo.

Yhteydenottoa ei kannata pitkittää

Oulun Seudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Tuija Aitto-oja kannustaa ottamaan yhteyttä heti, jos on epätietoinen olo tai epäilee, että ei pärjää tai tiedä, kuka auttaisi.

– Halu jutella ja purkaa hätää riittää myös syyksi.

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Jukka Rantanen muistuttaa, että moneen asiaan on ratkaisuja, kun on ajoissa liikkeellä.

Yritysneuvojan tapaamiseen kannattaa valmistautua keräämällä tiedot omasta yrityksestä, hakeutumalla rauhalliseen paikkaan ja ottamalla muistiinpanovälineet, sillä tietoa voi tulla paljon.

– Lyhyt kuvaus omasta liiketoiminnasta, kuten asiakkaat, myyntikanavat, toimipiste ja vastaavat sekä kassatilanne – kuinka kauan on maksukykyä nykyisellä tulo- ja kulutasolla. Lisäksi on hyvä listata ne kululähteet, joista tulee laskuja säännöllisesti, Rantanen kertoo.

Aitto-oja muistuttaa, että jos yritysneuvojaa ei saa heti kiinni, ei kannata panikoida. Neuvoja soittaa kyllä takaisin.

– Suomessa on mahtava tukiverkosto käytössä yrittäjä ei jää yksin, Aitto-oja sanoo.

toimitus (at) yrittajat.fi