15.4.2020 klo 09:07
Uutinen

Yrittäjä, jos haluat hakea yrittäjän työttömyysetuutta takautuvasti, tänään 15.4. on takaraja!

Yrittäjä voi hakea koronaepidemiasta aiheutuneen työn menetyksen takia työttömyysetuutta 16.3.-30.6. väliseksi ajaksi. Jos korvausta haluaa hakea takautuvasti, eli alkaen 16.3, TE-toimistoon täytyy ilmoittautua viimeistään keskiviikkona 15.4.

Työttömyyskorvausta voi hakea sen jälkeenkin, mutta jos yrittäjä ilmoittautuu TE-toimistoon 15.4. jälkeen, voi hän saada etuutta vasta ilmoittautumisajankohdasta lukien.

Yrittäjän työttömyysetuutta voi hakea, jos yrittäjätulo on epidemian vuoksi vähemmän kuin 1089,67 euroa kuukaudessa tai päätoiminen työllistyminen yrityksessä on muuttunut sivutoimiseksi tai päättynyt kokonaan. Arvio omista tuloista ilmoitetaan TE-toimistolle, joka tekee tarvittavat tarkistukset. Yrittäjän täytyy myös ilmoittaa TE-toimistoon mahdolliset tilanteiden muutokset.

TE-toimistoon ilmoittautumisen jälkeen hakijalla ei ole kiire, sillä Kelasta tukea voi hakea reilun kolmen kuukauden ajalta rauhassa. Kelassa on valmistumassa uusi kevyempi pohja verkkohakemukselle, mikä on tarkoitus saada julki 16.4.

Uutisemme koronaviruksesta päivittyvät jatkuvasti Kaikki koronasta yrittäjälle -sivulle:

Muita kiinnostavia aiheita