17.3.2020 klo 14:48
Uutinen

Yrittäjä, olemme apunasi – etäneuvontaa, ohjeita ja linkkejä epidemian aiheuttamien vaikeuksien voittamiseksi

Pandemia on tuonut yritystoimintaan isoja haasteita, joissa yritysasiantuntijamme ovat apunasi. Annamme tietoa tukimahdollisuuksista, autamme löytämään ratkaisuja ja ohjaamme tarvittaessa asiantuntijaverkostomme laki- ja talousasiantuntijoiden luo.

Ohjeita ja linkkejä:

Seuraa Suomen Yrittäjien kattavaa, yrittäjille suunnattua Kaikki koronasta yrittäjälle -sivua
Erityisesti kannattaa tutustua kysymykset ja vastaukset -osioon, josta saat luotettavaa tietoa työsuhteista, sopimuksista ja raha-asioista, joihin poikkeustilanne nyt vaikuttaa. Tutustu Suomen Yrittäjien korona-aiheisiin tietoisku-tallenteisiin. Tietoiskut sekä työnantajalle että yksinyrittäjälle. Kassatilanteen heiketessä ota heti yhteyttä yrityksesi pankkiin: monet pankit tarjoavat asiakkailleen esimerkiksi määräaikaista asunto- ja yrityslainojen lyhennysvapaata.
Lisäksi rahoittajat ovat varautuneet lisääntyneeseen kysyntään ja lainsäädännön sallimaan joustavuuteen. Lue lisää

Talousapua saa maksutta myös Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelusta
puh +358 295 024 880. Palvelu on avoinna ma-pe klo 9–16.

Tutustu Business Finlandin uuteen rahoitukseen yrityksille koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien ratkaisemiseksi.

Ennakkoveroja kannattaa hakea pienemmäksi Verohallinnon OmaVero-palvelussa, kun tulos jää arvioitua pienemmäksi.
Tilapäisiin maksuvaikeuksiin voi hakea maksujärjestelyä Verohallinnon palvelunumerosta 029 497 028 (maksujärjestelyt) tai OmaVerossa.

Käytä hyödyksesi myös YritysEspoon (eli Espoon seudun uusyrityskeskuksen) asiantuntijoiden maksuttomat neuvot ja apu:

  • Pohdi, voisitko palvella asiakkaita etänä, avata verkkokaupan tai käyttää resurssejasi jollakin aivan uudella alueella.
  • Päivitä kassavirtalaskelma. Tee kaksi versiota 3-6 kk eteenpäin: sekä tämänhetkisen näkymän että pahimman skenaarion mukaan. Saat selkeän kuvan kassavarojen riittävyydestä, ja laskelmasta on hyötyä mahdollisissa rahoitusneuvotteluissa.
  • YritysEspoon asiantuntijat sparraavat laskelmien teossa sekä muissa kysymyksissä mielellään – ajanvarauksella, etäyhteydellä.