14.3.2017 klo 12:29
Uutinen

Yrittäjä, ota henkilöriskit hallintaan

Huolehdimme omaisuutemme vakuuttamisesta, mutta usein unohdamme tärkeimmän eli itsemme. Yrityksen omaisuus on hyvin riskikartoitettu ja vakuutettu, mutta toiminnasta vastaavat henkilöt eivät, vaikka omaisuuden korvaaminen on paljon helpompaa kuin yrittäjää kohdanneen riskin paikkaaminen.

Tällaisessa tilanteessa uhattuna ei ole ainoastaan yrityksen talous vaan myös yrittäjän ja tämän perheen toimeentulo. Yrittäjä on taloudellisesti paljon vartijana. Hänen on katsottava asioita paitsi perheensä myös yrityksensä näkökulmasta. Varsinkin pienessä yrityksessä yrittäjän oma työpanos on tärkein.

Digitalisaatio muuttaa yrittämistä ja yritystoimintaa merkittävästi. Perinteisiä kattoja ja seiniä ei aina tarvita yritystoiminnan pyörittämiseen. Kiinteän vakuutettavan omaisuuden määrä palvelualoilla saattaa olla minimalistista, jolloin kyseessä ovat yhä useammin yrittäjään liittyvät henkilöriskit tai heidän hallussaan olevien tietojen kyberriskeissä.

Siksi on tärkeää selvittää ajoissa, riittääkö olemassa oleva turva pahimman sattuessa turvaamaan sekä perheen toimeentulon että yrityksen tulevaisuuden. Sen jälkeen on helpompi päättää, mistä itse haluan kantaa riskin ja mitkä riskit ovat niin suuria, että ne on syytä vakuuttaa vapaaehtoisilla vakuutuksilla.

Hyödynnä Suomen Yrittäjien jäsenedut, ota yhteyttä Mikkelin konttorin asiakaspäällikkö Tomi Lanttaan, puh. 040 831 9842 tai sähköposti: tomi.lantta@fennia.fi