2.5.2020 klo 08:09
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 18: Pelottavan rauhallista

Yrittäjien mielestä tukitoimista on ollut osittain apua, mutta niiden kohdistamista kritisoitiin. Kaiken keskeltä nousee yrittäjien sisäänrakennettu selviytymisvietti. Se kanavoituu uuden oivaltamiseen ja nopeaan reagointiin.

Nopeaa toimintaa

Foxan Jukka Sipilä nosti forssalaisen C.P.E Production Oy:n esimerkiksi nopeasta reagoinnista. Yritys aloitti maaliskuussa terveydenhuollon ammattilaisille suunnattujen suojavisiirien valmistuksen. Visiirejä on myyty Suomeen ja Viroon jo 400 000. Suojatakkien valmistuksen yritys aloitti vappuviikolla. Lue juttu Foxasta ja C.P.E Productionista tästä.

Kokeneen tekstiilialan yrittäjän Jukka Sipilän mukaan kysyntä on ollut hurjaa ja siihen vastaaminen on ollut äärimäisen hankalaa. Mukana kehityspäällikkö Johanna Rämö esittelemässä Foxan kankaita.

Lue myös:

Hätä auttaa oivaltamaan

Kauppakeskuksessa on pelottavan rauhallista. Sentlemanin yrittäjä Sinikka Kiiskinen ei ole heittänyt kuitenkaan hanskoja tiskiin. Yrityksellä ei tällä hetkellä ole verkkokauppaa, mutta se on lähes valmiuksissa. Jonkin verran on vakioasiakkaiden kanssa sovittu yksityisiä tapaamisia liikkeessä. Takana on myös tukihakemuksien rustailut ja neuvottelut vuokranantajan kanssa. Lue Kiiskisen haastattelu tästä.

Yrittäjä Sinikka Kiiskisen mukaan kriisi tulee muokkaamaan arvomaailmaamme niin ihmissuhteissa kuin laajemmalti yhteiskuntaa ja ympäristöä ajatellen.

Lue myös

Kilpailutus luo markkinoita

Tammelan kunta avaa uria Hämeessä ja kilpailuttaa palkkahallintonsa. Kysymys ei ole ihan pikkujutusta, sillä palkkalaskelmia kunnassa tehdään vuosittain 4200, eli keskimäärin 350 kuukaudessa. Valmistelu on kestänyt ja se on sisältänyt värikkäitä vaiheita. Lue juttu kokonaisuudessaan tästä.

Kunnanhallitus kaatoi 19.3. esityksen yhden osakkeen hankkimista Loimijoen Kuntapalvelu Oy:ltä. Esityksen mukaisella järjestelyllä kunta olisi päässyt ostamaan palvelut ilman kilpailutusta.

Lue myös

Muita kiinnostavia aiheita