23.5.2020 klo 05:42
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 21: Kriisin kypsyttämää ja live-viihdettä sohvalla

Suomi säikähti maaliskuussa, putosiko asuntokauppa kasvun puusta? Kaksi kokenutta hämäläistä kertoo miten neliöt vaihtavat omistajaa ja mitkä kohteet menevät saman tien. Toukokuun lopussa etsitään myös valovoimaisia hämäläisiä artisteja esiintymään suvi-iltojen ilona, vaikka koko maailmalle.

Kuumat kivet

Kiinteistön välitys on yksi niistä bisneksistä, missä onnistumiset perustuvat kohtaamisiin. Kysyimme kahdelta kantahämäläiseltä kiinteistönvälittäjältä, mikä on tilanne asuntomarkkinoilla kovan kevään koettelemana. Markkinoilla ennustetaan viiden prosentin pudotusta ja kauppojen määrän lievään hiipumiseen. Hämeessä löytyy kuitenkin optimistia, joka ei perustu vain toiveisiin. Kysyntä elpyy ja osalle kohteista kysyntää on tarjontaa enemmän. Lue juttu (22.5.) asuntomarkkinoista tästä linkistä.

Broo LKV:n yrittäjä Riitta Koskinen kertoo toimeksiantojen määrän pudonneen tilapäisesti noin 30 prosenttia Kanta-Hämeessä, mutta käänne parempaan on jo tapahtunut.

Suvikonsertit kotisohvalle

Hämeenlinna tarjoilee tulevana kesänä suuren yleisön live-elämyksiä siellä, missä se on tällä hetkellä turvallisinta, eli verkossa. Live-vedot alkavat kesäkuussa ja ne kestävät aina elokuulle saakka. Konsepti avaa paikallisille muusikoille mahdollisuuden esiintyä koko kansalle live-streamin välityksellä Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla.

– Toteutamme konseptin paikallisin voimin ja toiveissamme on, että saisimme mahdollisimman monta erilaista Hämeenlinnan tapahtumapaikkaa mukaan, jotta voimme tuoda esille kaupungin monipuolisen tarjonnan myös tässä suhteessa, kertoi Linnan Kehityksen Juuso Nieminen. Lue juttu (19.5.) tästä ja katso samalla lisätietoa keskiviikkona käynnistyneestä artistihausta.

Kuvituskuvaa paikallisesta syksyisestä yrittäjäjuhlasta. Vastaaviin fiiliksiin on mahdollista päästä suvilauantaisin omalla kotisohvalla.

Kriisi kypsyttää

Yrityksien perustaminen ajoi koronan myötä seinään. Moni pohti kannattaako uutta yritystä perustaa kriisin keskelle? Uusyrityskeskuksen puhelimet hiljenivät hetkeksi ja perustamisneuvonnan rinnalle pystytettiin uusia suuntaviittoja – niin asiakkaille kuin itselle.

– Maaliskuun puolenvälin jälkeen uusien yritysten perustamisneuvonta pysähtyi ainakin viideksi viikoksi, totesi Hämeen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Marko Ahtiainen. Uusyrityskeskuksessa ei jääty pyörittelemään peukaloita, vaan lähdettiin uusille urille. Lue juttu (20.5.) kokonaisuudessaan tästä.

Vapun jälkeen tuli käänne hiljaiseloon. Yrityksiä kätilöidään maakuntaan lähes normaalitasolla, kertoo Hämeen Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Marko Ahtiainen.

Lue myös: (18.5.) Kunnilta riihikuivaa nuorten työllistämiseen

Muita kiinnostavia aiheita