25.7.2020 klo 15:39
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 30: Kustannustukiralli jatkui, lomasesonki vilkkaana

Kustannustukien haku jatkui suhteellisen verkkaisesti, ainakin Valtiokonttorin mukaan. Tämä tosin vaikutti käsittelyaikoihin myönteisesti. Lomasesonki on voimakkaimmillaan ja yrittäjänkin tulee ladata akkuja mahdollisuuksien mukaan.

Kustannustuki haussa – suurin osa hylkykuppiin

Heinäkuun alussa käynnistynyt yritysten kustannustuen haku etenee. Hakemuksia on kuitenkin hämmästyttävän paljon hylätty, valtakunnallisesti peräti 79 prosenttia. Suuri hylkäysten määrä johtuu siitä, että hakevat yritykset eivät ole täyttäneet tuen myöntämisen ehtoja tai hakemukset ovat olleet puutteellisia esimerkiksi kiinteiden kustannusten ilmoittamisen osalta.

Valtiokonttori on kertonut varautuneensa jopa isompaan hakemusruuhkaan 80 käsittelijän voimin. Hyvää asiassa on se, että hakemukset on käsitelty nopeasti, 1-2 päivän kuluessa. Valtiokonttorin toimialajohtaja Jyri Tapper uskoo, että hakemuksia tulee vielä paljon elokuussa johtuen lomasesongista ja viiveistä yrittäjien tilitoimistoissa.

Lue artikkeli Kanta-Hämeen tilanteesta

Lue Valtiokonttorin näkemys tilanteesta

Yrittäjä – ehditkö lomalle?

Yrittäjäkään ei ole yli-ihminen, vaikka onkin harvinaisen sitkeää laatua. Akkuja pitää välillä ladata ja happeakin vähän haukata. Vaikka lomajaksot jäisivätkin lyhyemmäksi, kannattaa niistä ottaa ilo irti.

Lue artikkelista Yhdeksän vinkkiä rentouttavampaan lomailuun.

Vanhasta lättähatusta syntyi suosittu Café Lättis Jaakko Hämälaisen osaavissa käsissä.

Café Lättis – motoristien suosikkikohde Lopella

Persoonallista Café Lättistä isännöivä Jaakko Hämäläinen luottaa somemarkkinoinnin ja suosittelun voimaan ja on sitä kautta hurauttanut tiensä motoristien sydämiin. Kauniina kesäpäivänä kahvilan edusta onkin täynnä erilaisia moottoripyöriä.

Romuttamokunnossa oleva lättähattu eli vanha kiskobussi muuttui Hämäläisen käsissä persoonalliseksi kahvilaksi.

Lue artikkeli tästä

Uusia yrityksiä Kanta-Hämeessä 20.–25.7.

Uutisviikon aikana Kanta-Hämeessä perustettiin uusia yrityksiä täysi ventti eli 21 kappaletta.

Katso uudet yritykset tästä

Muita kiinnostavia aiheita