17.5.2023 klo 15:20
Uutinen

Yrittäjät ja Otsakorven säätiö palkitsivat nuoria yrittäjiä

Etelä-Karjalan Yrittäjät sekä William ja Ester Otsakorven säätiö jakoivat Imatran kaupungintalolla tunnustuksia nuorille yrittäjille. Nuorten yrittäjien tukeminen, palkitseminen ja huomiointi ovat molemmille organisaatioille prioriteetteja. Tällä kertaa haluttiin löytää erityisen nuorena yritystoiminnan aloittaneita, innostavia, itseään työllistäviä ja omalla toiminnallaan esimerkillisiä nuoria.

Tunnustukset erittäin nuorena aloitusta yritystoiminnasta LEino Duolle ja Niilas Oikariselle

Kulttuuriyrittäjyyttä tarvitaan lisää ja LEino-Duo on siitä mainio esimerkki. Alle 20-vuotiaat muusikot Lenni Kiuru, Imatralta, ja Eino Neuvonen, Ruokolahdelta ovat käyttäneet maaseudun nuorten yrittäjien kipinärahaa hankkiakseen yrittämisensä työkaluja, eli esiintymisen lava- sekä esitystekniikkaa, joka on mahdollistanut ammattimaisen esiintymiskonseptin. Duo keikkaileekin ahkerasti opintojen salliessa yli maakuntarajojen.

Niilas Oikarainen on 14-vuotias moneen ehtivä joutsenolainen koululainen sekä tietoteknistä tukea tarjoava 4H -yrittäjä. Hän on aktiivinen nuorisovaltuuston vaikuttaja ja panostaa ympäristönsä palveluihin, ja viihtyvyyteen ollen ollut järjestämässä elokuvailtojakin.

– Tunnustuksen saaneet nuoret ovat erittäin kunnianhimoisia ja aikaansaavia yrittäjiä, toteaa Etelä-Karjalan Yrittäjien järjestöpäällikkö Pasi Toropainen.

William ja Ester Otsakorven Säätiö palkitsi LEino Duon sekä Niilas Oikarisen 1 500 euron palkinnoilla.

– Tunnustuksilla halutaan osoittaa arvostusta ja kunnioitusta nuoria yrittäjiä kohtaan, kertoo Otsakorven säätiöstä toiminnanjohtaja Mari Obeng.

Valintaan osallistuivat nuorten yrittäjyyden kannustajat Riina Nokelainen Leader Kärki ry:stä, Henri Niiranen Leader Länsi-Saimaasta sekä Pasi Toropainen Etelä-Karjalan Yrittäjistä.

Palkintoja jakamassa ovat Imatran kaupunginjohtaja Matias Hilden, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen sekä William & Ester Otsakorven säätiöstä Mari Obeng.