22.10.2020 klo 12:07
Uutinen

Yrittäjät julkaisi työnantajan koronaoppaan – 7 ohjetta työpaikan viestintään ja viruksen ehkäisyyn työpaikoilla

Yrittäjät laati ohjeet koronaviestintään ja työturvallisuuteen työpaikoille. Työnantajalla on vastuu työntekijöiden turvallisuudesta myös korona-aikana. Lue pikaoppaasta siitä, miten koronavirusta voi ehkäistä työpaikoilla.

Mitkä asiat työnantajayrittäjän pitää muistaa korona-aikana – ja mitä ei ainakaan pidä tehdä? Nämä asiat selviävät tuoreesta työnantajan koronaoppaasta.

Korona on muuttanut työnteon olosuhteita – Maskit, etätyö, koronatestaaminen, ja mitä työyhteisössä ylipäätään saa kertoa

Olemme koonneet vastaukset henkilöstön koronatesteihin ja koronatartuntoihin liittyviin kysymyksiin: Pitääkö työnantajan maksaa työntekijän koronatesti? Ja pitääkö työntekijälle maksaa palkkaa hänen odottaessaan testiin pääsyä? Mitä tehdään, jos sairastunut työntekijä tai asiakas on ollut yrityksen tiloissa?

Lataa opas tästä

Koronatartuntatauti on muuttanut lähes jokaisen työpaikan olosuhteita, ja siksi työnantajan pitää päivittää laatimansa riskien arviointi ja arvioida muutosten merkitys työntekijöiden terveydelle. Riskin suuruuteen vaikuttavat muun muassa alueellinen tartuntatilanne, työn luonne, etätyömahdollisuudet, lähikontaktien määrä ja kesto, matkustustarpeet ja hygienian taso.

Pikaoppaaseen on koottu Yrittäjien asiantuntijoiden, Työterveyslaitoksen ja Tietosuojavaltuutetun toimiston koronaohjeita työpaikoille.

Kaikki Suomen Yrittäjien julkaisemat liiketoimintaoppaat löydät täältä. Facebook-mainokset -oppaasta selviää, miten teet helposti Facebook-mainoksen. Yrittäjän Ilmasto-opas esittelee yksinkertaisia keinoja, joilla voit torjua ilmastonmuutosta yritystoiminnassasi.

Lataa Työnantajan koronaopas tästä

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi